≫ 

Ovako su "pre onog rata" zamišljali dostavu hrane: Američka kuhinja na točkovima iz 1940. godine

Ovaj crtež je interesantno podsećanje na zanimljive ideje iz prošlosti, u eri kada dostavu hrane sve više obavljaju autonomna robotizovana vozila

  • 2
dostava hrane, 1940 godine

Printscreen: LinkedIn/vjevrosimovic

Tridesetih godina 20. Veka automobili su na ulicama američkih gradova bili potpuno normalna pojava. Sve više su se proizvodili i vozili, pa je i industrija počela da "izbacuje" sve više novih modela, razvija modernija kostrukcijska rešenja i posvećuje veću pažnju dizajnu.

Dizajneri i kostruktori sve su češće dobijali nove ideje i razvijali futurističke prototipove, od kojih su neki stigli i do predproizvodnih testova.

Početak Drugog svetskog rata i okretanje ratnoj proizvodnji stavili su tačku na dalji razvoj manje-više svega što nije bilo namenjeno ratnim naporima. Tako je i ovaj koncept futurističkog autobusa - kuhinje, namenjenog pravljenju i dostavi hrane, iz 1940. godine, ostao samo zanimljiv crtež na papiru.

Ipak, opstao je i do danas, kao interesantno podsećanje na zanimljive ideje iz prošlosti, u eri kada dostavu hrane sve više obavljaju autonomna robotizovana vozila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA