≫ 

U vreme zatvorenih noćnih klubova taksista od svog auta napravio pravu diskoteku

"Puštajući muziku sve glasnije primetio sam da se putnici opuštaju i zabavljaju. Čak i kada je vožnja bila kratka izlazili su zadovoljni!"

  • 1
Grčka, taksi, noć Foto: Shutterstock

Globalna pandemija korona virusa brojnim delatnostima je ograničila ili potpuno onemogućila poslovanje u vreme tzv. "lokdauna". Ipak, u nekim slučajevima snalažljivost je iznedrila i poneki nov i zanimljiv poslovni model.

Upravo to je slučaj sa solunskim taksistom Konstantinosom Bekiom, koji je dugo razmišljao kako da poboljša svoje poslovanje u vreme "zaključavanja", a da istovremeni podigne raspoloženje svojih putnika.

Zato je odlučio da svoj taksi pretvori u pravi noćni klub na točkovima, sa kvalitetnim ozvučenjem, dobrom muzikom i pravim svetlosnim efektima.

- Primetio sam da su ljudi pod stresom, neraspoloženi i loše volje, pa sam prvo počeo da im puštam muziku. Puštajući je sve glasnije primetio sam da se putnici opuštaju i zabavljaju. Čak i kada je vožnja bila kratka izlazili su zadovoljni. Tako sam pokrenuo prvi privatni taksi klub! - rekao je Bekio za Rojters.

U Grčkoj su zbog pandemije, od novembra prošle godine, zatvoreni svi barovi, restorani i noćni klubovi. I pored toga što vožnja taksijem, uz lajt šou i glasnu muziku, ne može da iz zameni, niti će se svima učiniti kao sjajna idejom, solunski taksista, kome je njegov 11-godišnji sin pomogao oko uređenja automobila, samo želi da se njegove mušterija dobro zabave.

Međutim, oni kojima je potreban prevoz često zovu baš njega da ih vozi, jer kažu da im vožnja u Bekiovom taksiju popravlja raspoloženje već u prvih pet minuta, prenosi Jutarnji.

- Situacija je vrlo teška i stresna za sve, a raspoloženje nam je loše. Ovo sjajno rešenje za beg od sive svakodnevice! - ističe Konstantinosova redovna mušterija 24-godišnja Joana Kargianidou.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA