≫ 

Sarajlije rušile garažu, pa pronašle vredan oldtajmer: Fijatu od 15.000€ preti da završi na otpadu?

Simaptični sportski automobil iz sedamdesetih još uvek nosi "SA" tablice sa petokrakom i "YU" nalepnicu na zadnjem staklu...

  • 11
Fiat 850 Coupe, fijat, oldtajmer Printscreen: Facebook/@dnevnadozaautica

Vesti o starim automobilima, zaboravljenim u nekoj napuštenoj garaži ili šupi (tzv. "barn finds"), koji neočekivano budu pronađeni, da bi zatim bili restaurirani i postali veoma poželjni kolekcionarima spremnim da izdvoje velike svote novaca, obično dolaze "sa one strane okena".

Ovaj slučaj, međutim, nije iza Amerike, već iz našeg neposrednog komšiluka. I nije reč o nekom preskupom i retkom Bugattiju, već o čuvenom malom šmekerskom kupeu iz šedesetih i sedamdesetih.

Naime, radnici koji su rušili staru garažu u sarajevskom naselju Alifakovac, pronašli su beli Fiat 850 Coupé koji je u njoj stajao parkiran možda i duže od 30 godina.

Simaptični sportski automobil, koji još uvek nosi "SA" tablice sa petokrakom i "YU" nalepnicu na zadnjem staklu, sada bi mogao da završiti na otpadu, pošto je njegov vlasnik preminuo, piše Avaz.

Sudeći prema fotogafijama, na automobilu nema vidljivih oštećenja, pa ukoliko bi bio restauriran, cena ovog oldtajmera bi mogla da dostigne iznos možda i veći od 15.000 evra (30.000 KM).

Fiat 850 Coupé je, kao sportska verzija osnovnog modela 850 predstavljen 1965. godine, na Salonu automobila u Ženevi. Opremljen je motorom do 843 kubna centimetra, sa 47 konjskih snaga. Automobil je postizao maksimalnu brzinu do 135 km/h.

Video: Majstore, pazi na zadnji kraj! Kamiondžija kontejnerom razlupao auto pri pokušaju da skrene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ma ajde

    22. januar 2021 | 20:18

    Pa valjda se zna ko je vlasnik kola po tablicama? Neki mucenik oteran ratom sretan sto je zivu glavu izvukao nije smeo za kola ni da pita. Naci vlasnika i vratiti mu imovinu!

  • kasna jesen

    22. januar 2021 | 13:23

    E sad pretjeraste,80tih sam imao celu kolekciju 850 ,motor kao u fice ali se vrti u suprotnom smeru,sportska sedista,volan,istrument tabla,linija,sve sportsko ali nije tazen kao oldtimer jer je radjen u velikoj seriji,dobro ocuvan ili sredjen 3.000-5.000€

  • C he

    22. januar 2021 | 13:21

    Prelep auto!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA