≫ 

Automobili koji prkose koroni: 10 najprodavanijih modela u 2020. godini

U godini u kojoj se pandemija dovela do pada prodaje automobila u svim delovima sveta, bilo je nekih neočekivanih promena, dok su neke godinama unazad zauzete pozicije ostale netaknute...

  • 18
Toyota Corolla 2020 Foto: Toyota

Kada čujete za "najprodavaniji automobil na tržištu", verovatno vam na pamet prvo padne neki Volkswagen, Peugeot ili možda Fiat. A možda i, u slučaju našeg dela sveta, Škoda ili Dacia...

Kada, međutim, na auto-tržište ne gledamo iz evropskog ugla, već kada je o globalnom nivou reč, tu stvari stoje nešto dugačije.

U godini u kojoj se pandemija korona virusa odrazila i na tržište automobila i dovela do pada prodaje u svim delovima sveta, bilo je nekih neočekivanih promena, dok su neke godinama unazad zauzete pozicije ostale netaknute.

Sajt Focus2Move donosi listu 10 najprodavanijih automobila u 2020. godini, kojom već godinama "vlada", gotovo neprikosnovena Toyota Corolla - jedini automobil na svetu koji je prošle godine prodat u više od milion primeraka.

Iznenađenje je, međutim, što jednog od godinama unazad najprodavanijih evropskih automobila - Volkswagenovog Golfa, sa globalne liste izgurao popularni Nissanov sedan.

Kako izgleda cela lista 10 najprodavanijih automobila na svetu (od 10. do 1. mesta) za 2020. godinupogledajete u galeriji iznad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA