≫ 

Električna revolucija iz Kine: Jeftini "mali Tesla" od 25.000 dolara stiže već krajem godine?

Rad na konstrukciji budućeg automobila je već počeo, a uskoro se očekuje i dizajn...

  • 7
Tesla Model S 2021 Foto: Tesla

Kompanija Tesla će u Kini proizvoditi manji i jeftiniji električni automobil od svih svojih dosadašnjih modela. Kada se bude pojavio na tržištu, "mali Tesla" će se prodavati po ceni od oko 25.000 dolara. Za dizajniranje i razvoj novog modela zadužen je istraživački centar fabrike Tesla Gigafcatory u Šangaju.

Predsednik kompanije Tesla China Tom Džu je, u razgovoru za Xinhua Net, rekao da će novi kompaktni model u potpunosti biti razvijen i proizvođen u Kini, a potom prodavan na tržištima širom sveta.

mali tesla Printscreen: Render/InsideEVs

Džu je potvrdio da je rad na konstrukciji budućeg automobila već počeo, kao i da Teslin kineski Centar za istraživanje i razvoj, prvi takve vrste izvan SAD, uskoro početi sa dizajniranjem modela.

Centar za istraživanje i razvoj, koji je u šangajskoj fabrici još uvek u izgradnji, biće osposobljen za sve faze rada na stvaranju novih modela, od dizajna, preko projektovanja i razvoja, do konstruisanja i testiranja, piše InsideEVs.

Nepotvrđene informacije koje dolaze iz Kine sugerišu da bi budući "mali Tesla" trebalo da bude hečbek automobil, konstruisan na platfomi Modela 3. Očekuje se da bi prvi testovi novog automobila mogli da počnu krajem godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrki

    11. februar 2021 | 19:07

    Tesla ne valja a ovo je kineska kopija neceg sto vec u startu nije preterano kvalitetno!

  • Lo do To

    11. februar 2021 | 16:32

    Daj 100 komada!

  • Раднаскела

    12. februar 2021 | 19:48

    Електрични аутомобили су погонски светлосну годину испред бензинаца. Не схватам зашто их људи пљују и не прихватају?! Бржи, нечујни, много једноставнији за одржавање, еколошки супериорни...Шта значе ови аргументи типа "смеће"?! Да ли заиста људи мисле да су електромобили лоши зато што је "Тесла" наводно слабог квалитета? Па то је једна фирма и то америчка! Хајдемо сад сви назад у "Ладе" и "Голфове" двојке, то је изгледа идеално за наш неписмени народ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA