Ovaj BMW "trojka" sa 250 "konja" ispod haube je najbrža Lada Niva na svetu

Jedinstvena kreacija na četiri točka slobodno se može nazvati i BMW Niva, budući da u njoj ima više BMW-ovih nego Ladinih delova

  • 3
Lada Niva BMW 3 Printscreen: YouTube/ПриветТачка

Klasična Lada Niva, najduže proizvođeni automobil sa pogonom na sva četiri točka na svetu, pored brojnih karakteristika koje se za njega vezuju, takođe je terenac veoma pogodan za brojne prerade.

Nedavno smo pisali od jednoj takvoj Nivi, verovatno jednoj od najluksuznijih ikada, nastaloj "ukrštanjem" sa Mercedesom AMG G 63, koja je zahvaljujući tome polovna prodavana po duplo većoj ceni od prodajne cene novog automobila.

Međutim, Lada Niva o kojoj je ovde reč, prevazilazi sve do sada viđene prerade. Njen kreator je očigledno veliki i veliki ljubitelj BMW-a, pa je zato odlučio da napravi jednstven spoj legendarnog ruskog terenca i najčuvenijeg "Bavarca".

Automobil se slobodno može nazvati i BMW Niva, budući da u njemu ima više BMW-ovih delova, nego Ladinih. Tako se ispod poklopca haube nalazi nalazi BMW-ov dodatno tjunirani 2.0 turbodizelaš (fabričke oznake N47), iz koga Niva "izvlači" 250 "konja", odnosno skoro 3,5 puta više od originalnog fabričkog benzinca.

Osim motora, najpopularnija BMW-ova Serija 3 donirala je automatski menjač i prenos, kao i delove upravljača. Bavarskog porekla je i veliki deo enterijera, prednja sedišta, dvozonska klima i infotejnment sistem. U ovom zanimljivom i jednistvenom tehnološkom spoju Toljatija i Minhena, jedino veliki crni aluminijumski točkovi od 20 inča ne dolaze ni iz jednog, ni iz drugog.

Ovaj BMW u Ladinom "ruhu" u stanju je da iz mesta do "stotke" ubrza za samo 6 sekundi, a u driftu mu među Nivama sigurno nema ravnog, što možete videti u videu iznad.

Video: Lančani sudar u centru Čačka: Vozač BMW-a naleteo na dva taksi vozila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Map

    15. februar 2021 | 12:19

    I kod nas bi se mogli preuredjivati razni automobili ali se ne mogu registrovati zbog raznih glupsona iz izmisljenih agencija koje sluze samo da bi narodu nanosili muku

  • Dragan

    15. februar 2021 | 14:57

    Super bmv nova lada super zvijer niva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA