Hyundaijev pohod na Evropu: Novi krosover Bayon stiže na leto

Ideja južnokorejskog proizvođača je da kupcima ponudi kompaktan auto, sa udobnošću većih SUV-ova, a okretnošću i ekonomčnošću gradskih automobila

  • 0
Hyundai Bayon Foto: Hyundai

Hyundai je upavo predstavio novi model Bayon, mali krosover SUV namenjen evropskom tržištu. Ideja južnokorejskog proizvođača je da kupcima ponudi kompaktan automobil, sa udobnošću većih SUV modela, okretnošću i ekonomčnošću gradskih automobila.

Dizajn prednjeg dela vozila odlukuje velika prednja maska i svetlosne grupe podeljene u dva dela. Dinamična bočna linija proteže se celom dužinom vozila. Zadnji kraj odlikuje zanimljivo "pretapanja" stakla u vrata prtljažnika, čiji integralni deo čine "prelomljene" svetlosne grupe povezane tankom svetlosnom "trakom".

Dimenzije Bayona iznose 4.180 x 1.775 x 1.490 milimetara, dok je međuosovinsko rastojanje 2.580 milimetara. To, prema tvrdnjama proizvođača, obezbeđuje sasvim dovoljno mesta putnicima i na prednjim i na zadnjim sedištima. Zapremina prtljažnika iznosi solidnih 411 litara, dok se preklapanjem naslona zadnjih sedištima gotovo utrostručuje na čak  1.205 litara.

Pogon Bayona je, čini se, usmeren ka štednji, pa je kupcima na raspolaganju Hyundaijeva tehnologija blagog hibridnog pogona i inteligentni manuelni menjač (iMT), koji dodatno doprinosi uštedi goriva.

U ponudi je nekoliko benzinskih motora, od koji se na dnu ponude nalazi 1,2 MPi benzinac sa 84KS, u kombinaciji sa manuelnim menjačem sa 5 brzina. Tu je i 1.0 T-GDi motor sa 100 "konja", koji se može izabrati i u kombinaciji sa elektromotorom, kao i 6-ostepenim ručnim menjačem ili 7-ostepenim automatikom.

Najsnažniju pogonsku kombinaciju čini 1.0 T-GDi, u kombinaciji sa elektromotorom od 48V, koji dolazi u dve verzije snage od 120 ili 100KS, i dve pomenute kombinacije prenosa.

Unutrašnjost je opremljena sa dva ekrana, instument table i infotejnment sistema, identičnih dijagonala od 10,25 inča, dok ovaj drugi kod slabije opremljenih verzija ima veličinu od 8 inča.

Hyundai posebno ističe da je Bayon automobil sa veoma visokim stepenom konektivnosti unutar vozila. Zato su tu tri USB priključka, mesto za bežično punjenje telefona, mogućnost korišćenja Android Auto i Apple CarPlay aplikacijama, kao i audio sistem poznate kompanija Bose. Bayon je, kao što se to i moglo očekivati, opremljen nizom naprednih bezbednosnih i sistema asistencije vozaču, do kojih dobar deo spada u standardnu opremu.

Prve isporuke Bayona očekuju se tokom leta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA