≫ 

Novi bizarni trend krađa pogađa vlasnike automobila u svetu

Ako je većini za utehu, na meti su uglavnom oni luksuzniji modeli...

  • 1
BMW M5 CS Foto: BMW

Nakon što je Evropu i Ameriku poslednjih godina "zapljusnuo" talas krađa katalizatora, koji su postali česta meta lopova zbog plemenitih metala koji se u njima nalaze, novi još "bizarniji" lopovluk pogađa vlasnike automobila.

Ovoga puta su, doduše, pogođeni gotovo isključivo vlasnici skupljih, luksuznih automobila, a reč je o - krađi retrovizora. Meta lopova uglavnom su retrovizori opremljeni kamerama.

Tako je, tokom 2020. godine, njujorška policija dobila veliki broj prijava krađa retrovizora sa brojnih modela BMW-a, Lexusa, Mercedesa, Porschea... i drugih modela sličnog nivoa cena i opreme.

Sličan trend je primećen i u nekim delovima Evrope, pa je tako holandska policija u Amsterdamu primetila porast krađa retrovizora Teslinih modela. Samo tokom prošlog vikenda ukradeno ih je 20.

Policije dve zemlje, međutim, još uvek nisu uspele da odgonetnu da li tehnologiju ukradenu iz retrovizora neko otkupljuje ili je lopovi, možda, koriste za nešto drugo. Za sada samo sležu ramenima, navodeći da će razlog verovatno uskoro biti otkriven.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • karik od briskule

    3. mart 2021 | 23:20

    mom komsiji ukrali sa tojote pikap kostalo ga 3000 eura

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA