≫ 

Prvo je pobedio u trci, onda je pojeo svoj trkački "bolid" i ušao u Ginisovu knjigu rekorda

Slavni američki vozač Majkl Andreti pobedio je u trci najbržim jestivim automobilom na svetu, kojim je stazu od 108 metara prešao vozeći brzinom od 27,5 km/h

  • 0
jestivi auto Printscreen: YouTube/ClarkCountyToday

Automobili i hrana za mnoge predstavljaju vrhunce užitka, pa su neki zato odlučili da ih spoje u jedno. Tako je nastao - jestivi autoNe, nije reč o torti u obliku automobila, već o pravom automobilu u koji se može sesti i voziti se neko vreme, a potom ga i gricnuti.

Postoji, međutim, jedno ograničenje. Vožnja je moguća pod uslovom da je auto na nizbrdici, pošto auto nema pogon. Naime, ceo auto je morao da bude jestiv pa za pogon nije bilo mesta, piše Index.

Automobil, postavljen na aluminijumsku šasiju, težak skoro 300 kilograma, sastavljalo je devet poslastičara punih devet sati. Tim je predvodio Majk Elder iz poslastičarnice Black Sheep Custom Cakes, koji se u jednom vozilu i takmičio, dok je u drugom, replici bolida iz 1991. godine, bio slavni američki vozač Majkl Andreti.

"Bolid" kojim je upravljao Andreti je na kraju i pobedio. Vozio je brzinom od 27,5 km/h i prešao je nešto više od 108 metara, dovoljno da bude upisan u Ginisovu knjigu rekorda.

Posle trke, automobil je isečen i doniran lokalnoj organizaciji koja vodi brigu o beskućnicima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA