Ako tražite auto sa dosta prostora za prtljag, ovih 5 karavana su idealno rešenje za vas

Karavani D segmenta mogu da imaju veliki, veoma veliki ili ogroman prtljažni prostor, pošto razlike u ovoj kategoriji mogu da budu prilične...

  • 25
Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI Foto: Volkswagen

Srednja klasa automobila čini vrlo snažan i cenjen segment auto tržišta. Na to utiču ne samo limuzine, već i karavani koji su znatno parktičniji i nude bolju iskoristivost prostora, pre svega, u prtljažniku.

Takve modeli biraju kako pojedinačni kupci, tako i kompanije. Dosta su pristupačniji i jeftiniji u eksploataciji, dinamičniji i ekonomičniji u poređenju sa SUV vozilima sličnih konfiguracija.

Karavani D segmenta mogu da imaju veliki, veoma veliki ili ogroman prtljažni prostor, pošto razlike u ovoj kategoriji mogu da budu prilične.

Na listi Top 5 karavana "D" segmenta, rangiranih na osnovu veličine njihovih prtljažnika, teško je pronaći svestranija savremena vozila. I pored toga što kupci sve više prelaze na SUV-ove, karavani i dalje imaju svoje mesto na tržištu.

5. Peugeot 508 SW

Peugeot 508 SW Foto: Peugeot

Peugeot 508 SW ima kapacitet prtljažnika od 530 litara (30 litara manje nego kod prethodnika, ali 43 litara više nego kod limuzinske verzije). Sa preklopljenim naslonima zadnjih sedišta, zapremina prtljažnika se povećava na 1.780 litara. Vrata gepeka mogu da se otvore automatski, bez uporebe ruku, a prag za utovar je širok i nizak.

4. Opel Insignia Sports Tourer

Opel Insignia Foto: Opel

U ovom slučaju teško je govoriti o iznenađenju. Trenutna generacija modela Insignia Sports Tourer najduža je u celoj gami. Dimenzije su joj približne vozilima "E" segmenta. Ispod širokog poklopca prtljažnika na raspolaganju vam je 560 litara prostora. Sa oborenim zadnjim naslonima, prostor za utovar se povećava na 1.665 litara.

3. Renault Talisman Grandtour

Renault Talisman Grandtour Foto: Renault

Drugi francuski karavan na ovoj listi na tržištu je debitovao pre nekoliko godina i još uvek izgleda vrlo sveže. Osim atraktivne siluete, Talisman nudi i pristojan prtljažnik od 572 litra, dok njegov maksimalni kapacitet iznosi 1.681 litar.

2. Volkswagen Passat Variant

Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI Foto: Volkswagen

Sa ove liste nije mogao da izostane jedan od najvećih i najprostranijih automobila u D segmentu. U osnovnoj konfiguraciji dostupno je 650 litara. Međutim, kada se obore nasloni zadnjih sedišta, na raspolaganju je čitavih 1.780 litara.

1. Škoda Superb Combi

Mnogi tvrde da je ovo najpraktičniji model u svojoj klasi i, nesumnjivo, jedan od vodećih. Kapacitet prtljažnika standardno iznosi 660 litara, što je više od sva četiri prethodna modela. Nakon preklapanja zadnjih naslona, dobija se neverovatan tovarni prostor od čak 1.950 litara.

Video: Evo zašto žene vole automatike: Dok se ona šminka usred vožnje, volan preuzima Tesla lično

(Telegraf.rs/Automobili.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA