Najbolja kopija Teslinog pikapa našla kupca: "Prodati Amerima Cybertruck? To može samo Bosanac!"

"Cyber ode u rodnu Ameriku. Kažu, glumiće u nekakvim spotovima!"

  • 0
Mostarski Tesla Cybertruck Mostarski Tesla Cybertruck / Printscreen: Instagram/sync.media.bh

Nakon što je reportaža o izradi replike Teslinog futurističkog pikapa Cybertruck izazvala veliku pažnju javnosti, kako u Bosni i Hercegovini tako i u svetu, taj projekat je privukao veliko interesovanje brojnih obožavalaca takvih automobila za mostarski "izum".

Jedan od takvih je i jedan ljubitelj automobila iz Majamija, koji je otišao korak dalje pa je kupio repliku automobila. Kupac je najavio da će mostarski Cybertruck u SAD koristiti u promotivne svrhe.

Informaciju da Cybertruck bosanskohercegovačke proizvodnje nastavlja svoj put u SAD, na Facebook-u je potvrdio i Igor Krezić, jedan od glavnih inicijatora izrade ovog projekta.

- Cyber ode u rodnu Ameriku. Kažu, glumiće u nekakvim spotovima - napisao je on.

Krezićeva objava je izazvala brojne reakcija, od kojih je verovatno najinteresantnija reakcija Mate Rimca, osnivača i direktora firme Rimac automobili iz Hrvatske.

- Prodati Amerima Cybertruck? To može samo Bosanac! - napisao je Rimac u komentarima.

Podsetimo, mostarska replika Teslinog Cybertrucka nastala je u septembru 2020. godine kada je Igor Krezić predložio inžinjerima firme Stark Solutions izradu tog neobičnog projekta.

Izradu replike Teslinog modela vodila je inžinjerka Mila Marić, a za osnovu replike inžinjeri su uzeli Ford Raptor F150, koji je za prethodno rasklopljen do najsitnijih delova. Nakon što je projekt završen, pikap je testiran na ulicama Mostara, što je izazvalo veliku pažnju stanovnika grada na Neretvi, a potom i medija u regionu i svetu.

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA