Volkswagen postaje Voltswagen: Automobilska legenda posle 83 godine menja ime?

Informaciju u ponedeljak procurelu na internet mnogi su okaraktrisali kao prvoaprilsku šalu!

  • 0
Volkswagen ID.4 Foto: Volkswagen

Iz odeljenja za saradnju sa medijima američkog ogranka kompanije Volkswagen na internet je procurela informacija koji su mnogi do kojih je doprla okarakteisali kao prvoaprilsku šalu!

A kao i ne bi, kada vest zvuči potpuno neverovatno! Naime, saopštenje koje se pojavilo u ponedeljak otkriva da američki ogranak nemačke kompanije namerava da uvede novo ime koje će biti korišćeno za gamu električnih vozila, kako bi se ona razlikovala od ostalih VW modela.

Isporuke električnih ID modela na američko tržište počele su tokom marta, a oni bi, sudeći po ovoj informaciji, trebalo da budu prodavani pod novim brendom - Voltswagen.

Volkswagen I.D. VIZZION, električni automobil Foto: Volkswagen

Promena imena će obuhvatiti "sve američke operacije tog proizvođača", ali će nova kompanija Voltswagen Amerika i dalje biti ogranak (operativna jedinica) matične kompanije Volkswagen Group of America.

Kako je, u ponedeljak, objavila televizja CNBC, procurelo saopštenje nosi datum 29. april 2021. godine, a u njemu se navodi da je "Voltswagen više od promene imena, jer predstavlja javno obećanje budućeg ulaganja kompanije u elektro-mobilnost".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA