Rusi prave svoj Q5? Ili možda i ne prave...

Kao i veliki Ural kamioni, novi SUV bi trebalo ima stalni pogon na sve točkove...

  • 2
Ural, korsover, SUV Printscreen: Facebook/avtozavodural.miass

Ne, nije reč o novoj verziji ili studiji novog modela legendarne Lade Nive. Ruska fabrika Ural, koja već 80 godina proizvodi kamione i vojna vozila namenjena za teške terene, prikazala je mogući dizajn svog prvog modernog krosover SUV modela.

Prema nekim informacijama iz fabrike, koje prenose ruski auto mediji, automobil bi, kao i veliki Ural kamioni, trebalo da ima stalni pogon na sve točkove. Kao glavne tržišne rivale, ruski proizvođač vidi, kod nas manje poznate SUV modele, Kia Seltos i Hyundai Creta.

Neki elemeti dizajna će možda podsetiti na Audijeve modele Q3 ili Q5, a novi terenac sadrži i elemente dizajna Uralovih kamiona, ali i vojnog transportera Vitjaz.

Budući SUV, od savremenih tehnoloških rešenja, ima LED svetla savremenog dizajna. Ural još uvek ništa nije saopštio o enterijeru vozila i tehničkim detaljima.

I taman kada su ove skice ljubiteljima terenaca probudile intersovanje, ruski mediji su otkrili da je reč o prvoaprilskoj šali. Ipak, imajući u vidu reputacuju koju ruski teškaši imaju u teškim uslovima eksploatacije, gotovo da nema sumnje da bi ovakav model našao svoje mesto. Naročito, ako se u obzir uzmu cene ruskih vozila u odnosu na evropsku konkurenciju.

Video: Odlučio da proda Ladu za 50.000 evra, a evo i zašto je toliko ceni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dik

    8. april 2021 | 08:18

    ... bolje da krenu ponovo da prave Meoskviča nego ovu ružnu napravu koju zovu auto!

  • Joja sa Kozare

    8. april 2021 | 19:04

    Q8 mogu sanjati.Ovo je tipicno Rusko vozilo i izgleda kao da suga pravili motornom testerom .I jos pise latinicom naziv vozila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA