≫ 

Kakve veze ova ružna morska životinja ima sa najmoćnijim američkim terencem?

Nema sumnje da će nam dalji razvoj električnih autombila u budućnosti doneti još više inovativnih rešenja...

  • 2
rak, kraba Foto: Pixabay

Kultni američki terenac Hummer, krajem prošle godine je dobio novu verziju futurističkog dizajna, sa snažnim električni pogonom za koji su zadužena tri elektromotora ukupne od 746kW, odnosno čak - 1.014KS.

Veliki tereanc, koji bi na tržištu trebalo da se nađe tokom ove godine, po mnogo čemu je napredniji od drugih elektirčnih vozila i obiluje brojnim inovacijama. Ipak, jedan njegov detalj, već mesecima zaokuplja pažnju brojnih ljubitelja četvorotočkaša.

Novi električni Hummer je opremljen specijalnim sistemom upravljanja na sva 4 točka, nazvanim CrabWalk (engl. krabin hod).

On ovoj grdosiji omogućava da prednjim i zadnjim točkovima istovremeno, pod istim uglom skrene u istu stranu, pa veliko vozilo može da se kreće dijagonalno pri malim brzinama (kao što možete videtu u videu iznad).

Ovaj sistem zaista odvaja novog Hummera od gotovo svih ostalih aktuelnih terenaca, pa pojedini stručnjaci tvrde da je ovo možda čak i prva prava inovacija u automobilskoj industriji poslednjih nekoliko decenija.

Očigledno je da razlike u konstrukciji između klasičnih i elektirčni automobila omogućavaju uvođenje ovakvih inovacija, pa je tako Rivian još krajem 2019. godine predstavio "tenkovski okret" svog pikapa R1T, odnosno njegovu sposobnost da u mestu izvede okret od 360 stepeni.

Kada se ovo pogleda, može se bez sumnje da će nam dalji razvoj električnih autombila u budućnosti doneti još više ovakvih inovativnih rešenja...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA