≫ 

Turski terenac na struju ozbiljna konkurencija Tesli i Volkswagenu

Za svoj električni model kompanija TOGG umesto reči "automobil" preferira upotrebu termina "pametna mašina"

  • 5
TOGG, turski terenac, električni automobil Foto: YouTube/summerhometurkey

Električni terenac, koga proizvodi turska Inicijativna grupa za automobile (TOGG), predstavljaće veliki izazov i konkurenciju automobilima u svojoj klasi, među kojima su modeli Tesle i Volkswagena, piše nemački dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

TOGG garantuje da će njegov veliki terenac sa jednim punjenjem baterije moći da pređe više od 500 kilometara, kao i da će punjenje baterije do 80 odsto trajati samo pola sata. Proizvođač, takođe, ističe da će se automobil prodavati po "konkurentnoj ceni".

Nemački list navodi da će "turski električni automobil biti izazov i konkurent ostalim potencijalnim konkurentima, poput Tesle i Volkswagena", prenosi TRT.

Inače, pandemija korona virusa nije zasmetala nastavku proizvodnje ovog automobila, za koga kompanija TOGG umesto reči "automobil" preferira upotrebu termina "pametna mašina".

TOGG će veći deo komponenti za automobil proizvoditi u Turskoj, a taj udeo domaće proizvodnje će iznositi 51 odsto. Plan je da se vremenom taj procenat povećava, prenosi SEEbiz.

Na kraju vesti o novom turskom električnom automobilu novinar Andreas Mihm poručuje:

- Zapišite ime TOGG!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA