Ni jedan Mercedes nije bio ovoliko luksuzan: Ovo je pravi kraljevski apartman na četiri točka

Nastao u čast slavnog pretka od pre jednog veka, novi Mercedes-Maybach S-Class je zaista nešto posebno...

  • 1

Nekadašnja ekskluzivna nemačka marka luksuznih automobila - Maybach, koju je Mercedes-Benz krajem devedesetih vratio na scenu, ovih dana obeležava 100 godina od osnivanja.

Vek od predstavljanja modela Maybach 22/70 HP W3, Mercedes je odlučio da obeleži posebnom verzijom svoje najluksuznije limuzine Mercedes-Maybach S.

Možda neočekivano za vreme u kome veliki SUS motori, ili postaju sve manji, ili ustupaju mesto svojim električnim naslednicima, štutgardska kompanija je odlučila da posebno izdanje S klase pokreće V12 tvin turbo motor zapremine 6 litara, sa 621 konjskom snagom i 4Matic pogonom na sva četiri točka.

Jubilarni Mercedes-Maybach S-Class nastao je na osnovi najekskluzivnije verzije S klase, sa produženim međuosovinskim rastojanjem i dužinom od gotovo celih 5,5 metara.

Odlikuju ga brojni ekskluzivni elementi koje ne poseduju ni najopremljeniji modeli "obične" S klase, kao što su redizajnirana prednja maska i drugačiji branici, unapređeni prednji farovi, ukrasni hromirani detalji i duplo slovo "M" na zadnjim stubovima.

Kupca ima mogućnost izbora većih točkova (od 19 do 21 inč), a spisak svega luksuzno čime ova "lađa na točkovima" obiluje je podugačak: vazdušno oslanjanje, aktivno upravljanje zadnjim točkovima, elektirčno otvaranje zadnjih vrata, panoramski krov, digitalna instument tabla i veliki ekran infotejnment sistema opremljeni Mercedesovim MBUX Assist sistemom sa glasovnim i gestovnim kontrolama, ambijentalno osvetljenje, vrhunsko 4D Surround ozvučenje, kao i Drive Pilot sistem asistencije vozaču koji omogućava 3. nivo autonomne voženje, odnosno može sam da upravljanje limuzinom do brzine od 60 kilometara na sat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajs

    16. april 2021 | 23:24

    Bau 56 u Sindelfingenu u blizini Štutgarta pravi ovaj model.Proveo sam par meseci tamo kao bauštelac. Fabrika je ludilo a ovaj model čista perverzija. Preskupo je to za nas....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA