≫ 

Novi Volkswagen Polo: Raskrstio sa dizel motorima i starinskim brojčanicima

"Mali Golf", od 1975. do danas prodat u preko 18 miliona primeraka, četiri godine od predstavljanja, ima svoje restilizovano i modernizovano izdanje

  • 0
Volkswagen Polo 2021

Foto: Volkswagen

Volkswagen je upravo predstavio redizajnirani model Polo za 2021. godinu, automobil za koji poznati proizvođač iz Volfsburga ističe da je prvi u svojoj klasi koji nudi mogućnost delimično autonomne vožnje.

"Mali Golf" je, od nastanka 1975. godine do danas, doživeo šest generacija i prodaju od preko 18 miliona primeraka. Sada je, posle četiri godine od predstavljanja, Polo "šestica" doživeo osveženo, restilizovano i modernizovano izdanje.

Redizajnirani prednji i zadnji deo novog Polo sada se još više se ugledaju na aktuelni Golf "osmicu". Auto je dobio nova LED dnevna svetla, izmenjenu prednju masku i branik, dok se sa zadnje strane najuočljivija promena ogleda u "produženim" stop svetlima.

Značajnija modernizacija još uočljivija je u unutrašnjosti, pa je tako digitalna instrument tabla postala standardni deo opreme.

Slabije opremljeni modeli imaju infotejnment displej dijagonale 8 inča, u bolje opremljenim se nalazi ekran od 9,2 inča, dok oni najbolje opremljeni imaju ekran od 10,25 inča. Tu je i novi komandni panel klima-uređaja, po ugledu na veće modele iz game.

Za pogon novog Volkswagena Polo zaduženi su isključivo benzinski motori, dok su dizelaši potpuno izbačeni iz ponude. Najslabiji je atmosferac od jednog litra i 80 konjskih snaga, uparen sa petobrzinskim manuelnim menjačem. Sledeći je turbo motor iste zapremine, u varijantama od 95 ili 110 konjskih snaga, koji se može naručiti i u kombinaciji sa sedmostepenim DSG menjačem sa duplim kvačilom.

Na vrhu ponude nalazi se GTI, čija je premijera zakazana za leto. Taj model do sada je pokretala nešto slabija verzija dvolitarskog turbomotora sa 197 "konja", od ranije poznatog iz Golfa 7 GTI. A od "štedljivijih" varijanti, tu je 1.0 TGI motor na komprimovani prirodni gas (CNG) i koji na raspolaganju ima 90 konjskih snaga.

Prodaja novog Volkswagena Polo počinje krajem godine, do kada će biti poznate i cene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA