≫ 

Ovaj auto je ofarban električnom bojom koja može da se pali i gasi pritiskom na dugme

Više struje znači i svetliju boju, ali i njen kraći vek trajanja...

  • 2
elektirčna boja Printscreen: YouTube/Wonder World

Trendovi tjuninga i stajlinga automobila sve su zastupljeniji iz godine u godinu, pa se ponuda različitih "aftermarket" delova i najrazličitijih dodataka, kao i načina modifikacije i personalizacije automobila iz dana u dan sve više proširuje.

A tu spada i LumiLor, elektroluminiscentni sistem farbanja karoserije koji omogućava da se svaka površina koja je njime prekrivena ponaša kao da je sijalica. "Elektroluminiscentni" ustvari znači da neki objekat "presvučen" ovim premazom može da emituje svetlost kada se kroz njega propusti električna struja.

Vek trajanja LumiLor zavisi od toga koliko struje određena boja koristi. Više struje znači i svetliju boju, ali i njen kraći vek trajanja. Zbog toga, ovaj neobični premaz može da traje preko 10.000 sati, a u nekim sličajevima čak i do 50.000.

LumiLor premaz je dostupan u nekoliko Lumicolor boja: beloj, plavoj, zelenoj, narandžastoj, žutoj, ljubičastoj, roze i "vodenoj", odnosno "aqua", nijansi. Osvetljenje određene boje može da se kontroliše na više načina, pa je ovo neobično osvetljenje moguće jednostavno uključiti ili isključiti, aktivirati stob efekat, "sekvenciranje", kao o opciju "pokreta i zvuka", odnosno osvetljenje može da prati ritam muzika koja se pušta u kolima.

Proizvođač tvrdi da Lumilor nije dodatak koji će se svakome svideti, ali ističe da za one koji su voljni da potroše novac na zaista jedinstvenu vrstu "sređivanja" automobila ne postoji ništa jedinstvenije od njihove "boje na struju".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nes

    25. oktobar 2021 | 16:00

    e to nam je baš falilo

  • Pera Moler

    26. oktobar 2021 | 10:30

    Zamisli samo da namažeš auto ovom bojom, pa onda pokušaš da ga homologizuješ u Srbiji!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA