Uzeo zajam za pomoć nepostojećem biznisu, pa kupio Ferrari, Bentley i Lamborghini

A od "kusura" je otišao na nekoliko raskošnih putovanja...

  • 3
Ferrari 458 Ilustracija / Foto: Unsplash

Kalifornijski biznismen Mustafa Kadiri negirao je svoju krivicu za optužbu da je prisvojio 5 miliona dolara, koje je dobio iz federalnog fonda za pomoć biznisima ugorženim pandemijom korona virusa. On je za novac, koji je podigao na osnovu svojih lažnih poslova, kupio Ferrari, Bentley i Lamborghini, dok je od "kusura" nekoliko puta otišao na nekoliko raskošnih putovanja.

Tridesetosmogodišnji Kadiri je uhapšen prošle nedelje pod optužbom da za planiranje i izvršenje prevare Programa za zaštitu isplata (Paycheck Protection Program), koji je prošle godine uveden da bi se minimizovala šteta po male biznise izazvana pandemijom korona virusa.

Tužilac je u optužbi naveo da je Kadiri podneo zahtev za zajam u tri različite banke, na ime četiri kompanije koje uopšte ne postoje. U prijavi su se našli potpuno lažni podaci o bankovnim računima firmi i novcu nanjima, o povraćaju poreza i zaposlenima. Kadiri je koristio tuđe ime, dokumenta i potpis kada je aplicirao za zajam.

Na taj način je uspeo da dobije zajam od 5 miliona dolara, koji je potrošio na Ferrari, Bentley i Lamborghini. FBI je zaplenio autombile, zajedno sa još dva milliona dolara sa njegovih računa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Moler

    14. maj 2021 | 10:52

    Ja pomislio ovo vest iz Srbije. Ili bar sa Balkana...

  • Ivan

    13. maj 2021 | 00:14

    Kako su ga pronasli kad je koristio lazna imena i dokumenta?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA