≫ 

"Građani, nipošto ne sipajte benzin u plastične kese!"

Mnogi vozači sa istočne obale i juga SAD su, zbog trenutne nestašice goriva, pohrlili na benzinske pumpe i posegli za najbržim rešenjima, pa su tako gorivo točili u najrazličitije moguće posude...

  • 5
benzin, kese Printscreen: Twitter/@TerryKimpling

U Americi je zavladala velika panika zbog mogućnosti nestašice goriva, što je deo stanovnika nateralo na radikalne poteze. U najnovijoj krizi, izazvanoj hakerskim "ransomver" napadima, došlo je do obustavljanja isporuke goriva putem naftovoda Colonial Pipeline.

Zato su mnogi vozači na istočnoj obali i jugu SAD pohrlili na benzinske pumpe i pritom posegli za najbržim rešenjima, pa su tako gorivo točili u otvorene kante, ali i u - plastične kese.

Zaustavljanje rada naftovoda koji je odgovoran za 45 odsto snabdevanja istoka SAD-a gorivom dovodi do ogromnog poremećaja, pa na kraju ne čudi ovakva navala na benzinske stanice. Tako je na Redditu objavljen niz fotografija na kojima se vidi kako neodgovorni vozači toče gorivo u kese, bačve, pa i kante za smeće, prenosi Index.

Američki sekretar za saobraćaj Pit Batidžidž je pozvao svoje sunarodnike na razum i smirenost:

- Naravno, razumemo zabrinutost u područjima u kojima se ljudi susreću sa privremenim prekidima u snabdevanju, ali gomilanje rezervi goriva ne poboljšava stvari. Ni pod kojim okolnostima benzin se ne sme odlagati u bilo šta drugo osim direktno u vozilo ili u odgovarajući rezervoar, bez obzira na sve što se dešava!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA