≫ 

232 na sat po Jadranskoj magistrali: Rimac Nevera kao "saobraćajni terorista"

Policija je utvrdila da je vozač grubo prekoračio dozvoljenu brzinu kretanja "vozeći 232 km/h na predelu gde je ograničenje brzine 90 km/h"

  • 2
Rimac Nevera Foto: Rimac Automobili / Promo

Na internet platformi Reddit pojavio se snimak, koji je ubrzo uklonjen, na kome se vidi upravo predstavljeni hrvatski superautomobil Rimac Nevera kako na magistrali kod Dubrovnika postiže brzinu od 232 km/h, dok mu u susret dolazi više vozila.

Policija je utvrdila da se radi o saobraćajnici na predelu Ratac kod Dubrovnika, gde je vozač grubo prekoračio dozvoljenu brzinu kretanja, "vozeći brzinom od 232 km/h na predelu gde je ograničenje brzine 90 km/h", istakla je dubrovačka policija, napominjići da im nije bila prijavljena probna vožnja automobila.

Protiv vozača koji je na Jadranskoj magistrali prekoračio dozvoljenu brzinu kretanja biće podnet optužni predlog, saopštila je Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska.

U komentaru snimka, iz Rimac Automobila su za zagrebački Večernji list rekli da je svima objašnjeno da na javnim saobraćajnicama moraju da se poštuju saobraćajne propise, dok su za testiranje i vožnju većim brzinama predviđene druge staze i piste, prenosi Hina.

Saobraćajni stručnjak Željko Marušić je, u izjavi za Autoportal, ovu vožnju nazvao suludom i izvan svih okvira bezbednosnih standarda, rekavši da ona prevazilazi zakonske odredbe koje definiše bahatu vožnju i ima obeležnje "saobraćajnog terorizma".

- Šta bi se dogodilo da je električni bolid od 2,2 tone, na putu sa intenzivnim dvosmernim saobraćajem, izgubio kontrolu? Enormnom kinetičkom energijom (koja raste sa kvadratom brzine), kakvu oslobađa osrednja bomba, napravio bi masakr - istakao je on, dodajući da su ovom vožnjom pogažene sve norme bezbednosti u saobraćaju.

Hrvatska kompanija Rimac Automobili zvanično je 1. juna predstavila svoj novi model Rimac Nevera, koji je nezvanično proglašen najboljim i najbržim električnim hiperautomobilom na svetu.

Video: 200 na sat u krivinu je prevaziđeno: Bahati vozač zgazio 360 km/h na auto- putu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mix

    4. jun 2021 | 16:06

    Kad hrvati naprave mora da ide kao munja..

  • Mrgud

    7. jun 2021 | 22:20

    Auto je dobar, samo bojim se da će ga otkupiti neki jači proizvođač jer Rimac nema mogućnost velikoserijske proizvodnje, pritom cena mu je teror zaista...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA