≫ 

Kamion pun lubenica prevezao 1.528 kilometara bez vozača za volanom

Putovanje autonomnog kamiona trajalo je oko 10 sati kraće nego standardna vožnja sa vozačem za volanom

  • 23
autonomni kamion Foto: TuSimple / Promo

Firma TuSimple, koja se bavi razvojem autonomnih kamiona, izvela je poduhvat prevezavši punu prikolicu lubenica iz Arizone u Oklahomu. Tokom puta dugog 1.528 kilometara, 80 odsto deonice autonomni sistem kamiona je prevezao sam.

Vozač, koji je sve vreme bio u kabini spreman da preuzme kontrolu ako tehnologija otkaže poslušnost, odvezao je ostalih 20 odsto puta. Autonomni sistema TuSimple je optimizovan je za vožnju autoputem, pa mu ja na ostalim saobraćanicama potrebna pomoć vozača.

Budući da vozači "klasičnih" kamiona moraju redovno da se odmaraju, kao i da se zaustavljaju zbog hrane i vršenja nužde, putovanje autonomnog kamiona je trajalo oko 10 sati kraće nego standardna vožnja sa vozačem za volanom.

Kod robe kao što su lubenice, važno da stigne sveža, pa TuSimple tvrdi da bi uvođenje bržeg autonomnog transporta povećao prihod poljoprivrednicima i trgovcima, dok bi kupci kupovali svežiju robu, prenosi Revija HAK. Kompanija već ima dvadesetak klijenata koji se oslanjaju na nešto tehnološki jednostavnije poluautonomne kamione.

Video: Snimak prvog ubistva čoveka od strane robota

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    4. jun 2021 | 21:20

    Znači da vozač koji je pazio na sistem ipak nije odmarao? Nuždu je vršio kroz prozor a jeo je leba i paštetu koju je poneo od kuće.

  • nikolas

    4. jun 2021 | 19:51

    STRASNO !!! PROPAST ZA VOZACE SIROM SVETA KOJI CE OSTATI BEZ POSLA A PORODICE BEZ HLEBA!!! GLAD !!!

  • Evo posla

    4. jun 2021 | 21:56

    Za hakere, ili padne sistem. Ode sve u tri lepe.😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA