≫ 

Spavaš li mirno Land Rovere: Nova Toyota Land Cuiser - beskompromisni kralj bespuća

Pokreću ga veliki V6 tvin-turbo motori, a sprema se i posebna GR Sport verzija za koju je zadužen Toyotin Gazoo Racing tim

  • 0
Toyota Land Cruiser 300 Foto: Toyota

U godini u kojoj proslavlja 70. godišnjicu svog najslavnijeg terenca, Toyota je predstavila najnovije izdanje svog legendarnog Land Cruisera sa oznakom 300. Novi model dolazi posle 14 godina, koliko je njegov prethodnik, uz nekoliko "osvežavanja", proveo na tržištu.

Konstruisan je na novoj GA-F platformi, koja velikom terencu daje oko 200 kilograma manju težinu, kao i niže težište, što ga ukupno gledano, čini stabilnijim. Land Cruiser ima međuosovinsko rastojanje od 2.850 i ukupnu dužinu od 4.985 milimetara, što omogućava više mesta za putnike u drugom i (opciono) trećem redu sedišta.

Moderna unutrašnjost opremljena je velikim ekranom infotejnment sistem, a sam automobili dolazi sa podužim spiskom elektrinskih sistema bezbene vožnje i asistencije vozaču.

Za pogon su zaduženi V6 tvin-turbo benzinac zapremine 3,5 litra sa 415 "konja" i obrtnim momentom od 650 Nm, kao i manje, takođe, V6 tvin-turbo ali dizel motor od 3,3 litara sa 309KS i 700 Nm. Za prenos snage na sva četiri točka zadužen je 10-stepeni automatski menjač.

Osim ove "osnovne" Toyota najavljuje i GR Sport verziju, za koju je zadužen fabrički Gazoo Racing sportski tim. Land Cruiser GR Sport će se vizuelno razlikovati u odnosu na "običan" model različitim sportski modifikacijama branika, maske, pragova, spojlera, posebnim točkovima, ali i tehnikalijama kao što su drugačije sportsko oslanjanje i upravljanje.

Prodaja nove Toyote Land Cruisera počinje tokom leta, kada će biti poznate i cene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA