≫ 

Subvencije za elektromobile planule za osam sati

Za samo jedan dan Hrvati su podneli 1.464 zahteva za sufinansiranje 1.950 vozila, a prosečan traženi iznos subvencija je 8.400 evra

  • 2
Električna kola punjenje Foto: Tanjug/AP

Građani i firme u Hrvatskoj juče su pokazali veliko interesovanje za kupovinu energetski efikasnih vozila pa su do popodnevnih sati rezervisali svih predviđenih 90 miliona kuna (oko 12 miliona evra) subvencija Fonda za zaštitu okoline i energetsku efikasnost, zbog čega je Javni poziv privremeno zatvoren.

Prijem zahteva započeo je u četvrtak ujutru u osam sati preko prodajnih mesta za vozila, a za manje od osam sati ukupno je primljeno 1.464 zahteva za sufinansiranje 1.950 vozila.

Građani, odnosno fizička lica, podneli su oko 60 odsto zahteva, a dve trećine prijavljenih vozila su M1 kategorije, odnosno putnički automobili za koje je prosečan traženi iznos subvencija 63.000 kuna (8.400 evra), prenosi Index.hr.

Zahvaljujući podsticajima, neki od modela električnih automobila po cenama su se izjednačili sa klasičnim automobilima iste klase. Veliko interesovanje bilo je i za električne motocikle, za koje se mogao dobiti iznos do 20.000 kuna (2.670 evra).

Kada oni koji su rezervisali tražene subvencije, u roku od osam dana, prodavcu uplate obavezni minimalni depozit, a prodavac Fondu dostavi dokaz o prijemu uplate, kupcima će mejlom stići potvrda o uspešnom završetku prijave na konkurs za subvencije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA