≫ 

Litvanci došli u Srbiju, pa kupili dva Juga da krstare Balkanom: Sad hoće da ih vrate kući

Nemačke. Prvobitno smo hteli da kupimo Zastavu 750, ali smo se ipak odlučili za Juga. Posebno nam je bio zanimljiv, jer slovi za navodno najgori auto u istoriji, rekao je mladi Litvanac

  • 3
Litvanac Ormas

Printscreen/Youtube/Aurimas Valujavičius

Vloger iz Litvanije Ormas Valujavičijus doneo je nesvakidašnju odluku. On je sa prijateljima doputovao u Srbiju gde su potom kupili dva jugića kako bi mogli da krstare Balkanom.

Mladi Litvanci prevalili su veliki put, od prestonice Vilnjus do Beograda, gde su pazarili automobile kako bi krenuli u obilazak.

- Nisam znao za postojanje Juga do prošle godine, kada sam se kajakom spuštao niz Dunav – od Nemačke do Crnog mora. Neko vreme sam boravio u Beogradu i primetio puno starih automobila. Tada se rodila ideja o putovanju kroz Srbiju – započinje priču Ormas za Objektiv.

Ormas, koji redovno izveštava pratioce na društvenim mrežama o svojim avanturama, se tako ovog leta vratio u našu zemlju sa prijateljima.

– Ponovo smo na Balkanu. Stigli smo avionom, doduše preko Nemačke. Prvobitno smo hteli da kupimo Zastavu 750, ali smo se ipak odlučili za Juga. Posebno nam je bio zanimljiv, jer slovi za navodno najgori auto u istoriji. Trebalo je pronaći pristojne primerke, a u tome nam je pomogao naš prijatelj Darko. Kupovina, registracija i popravka trajali su dve nedelje - priča Ormas.

Dva automobila gosti su platili ukupno 2.000 evra, a servis je izašao još 300. Ormas je podelio i prve utiske o četvorotočkašima.

- Kao što smo očekivali. Slabija snaga i male dimenzije. Gotovo da nemaju elektroniku, sve je mehanika, pa ih je lakše popraviti.

Kroz Srbiju do Crne Gore

 

Ormas i njegovi prijatelji proputovali su Srbiju, o čemu su izveštavali na društvenim mrežama, a potom došli u Crnu Goru.

Po povratku u Beograd planiraju novu popravku i vožnju do Litvanije, gde će preregistrovati automobile.

- Oba četvorotočkaša se vode na Darka, pa smo morali da obezbedimo ovlašćenja. S istim papirima se vraćamo u domovinu. Nadamo se da će izdržati priličnu kilometražu. Verujemo u svoje sposobnosti i lokalne automehaničare - kaže mladi vloger.

Upitan o utiscima o Beogradu, Ormas kaže da je srpska prestonica lepa, a ljudi druželjubivi.

- Na pravi način predstavljate Balkan. Imate bogat noćni život i posebnu atmosferu. Mislim da je to zbog Dunava, jer protiče kroz grad – zaključuje gost iz daleke Litvanije.

Video: Yugo, yugo moja tugo: Domaći auto kojeg smo voleli, mrzeli, a pre svega vozili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA