≫ 

Ko kaže da je Zastava za bacanje? Ova 128-ica bez problema po paklenoj vrućinčini stigne do Lefkade!

Činjenica je da smo nekada (skoro) svi na more išli takvim automobilima, a da smo danas "postali malo razmaženi"...

  • 24
Zastava 128 u Grčkoj Foto: Facebook/Nemanja Nedeljkov/Live from Greece

U Facebook grupi "Live from Greece" objavljena je fotografija jedne Zastave 128 sa beogradskim tablicma, parkirane na ulici grčkog ostrva Lefkada, koja je izazvala veliki broj pozitivnih komentara.

Automobil koji "od klime ima samo 4 prozora", umesto "fleške sa hiljadu pesama" gomilu audio kaseta, a od GPS-a "selojtepom izlepljenu kartu Grčke", i pored svoje vremešnosti je, i danas je očigledno u stanju da prevali put od Beograda do mora.

Brojni komentatori istakli su prednost jednostavnosti autombila kao što je 128-ica ili njen "mlađi" brat Zastava 101 - popularni "kec", kao i nekada u celoj Jugoslaviji omiljeni "fića", zatim Yugo, Lada Samara i slični automobili koji "ne mogu da se pokvare". A i kada se pokvare, "od alata se nosi samo čekić i kombinirke", a vozač "sve popravlja sam".

Naravno, bilo je i suprotstavljenih mišljenja, onih koji smatraju da "preći Zastavom 1.000 kilometara predstavlja podvig", ali i onih koji, i pored toga što smatraju da je toliko duga vožnja jednim ovakvim automobilom "pravo mučenje, a pomalo i stres" ipak "skidaju kapu" svima koji se odluče da na takav način putuju do Grčke.

Činjenica je da smo nekada (skoro) svi na more išli takvim automobilima, a da smo danas "postali malo razmaženi", zaključuje jedan od komentatora.

Šta vi mislite, da li biste išli na more u "kecu", "jugiću" ili Ladi Samari? Razmislite, pa odgovorite u našoj anketi iznad u tekstu.

Video: Kako rashladiti Keca po ovom paklu: Otvoriš vrata i idemo gas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    1. jul 2021 | 19:28

    Moji roditelji imali 128 i kasnije jos dva keca...Godisnje prelazili oko 30000 km, u Solun smo isli za vikend, preko leta stizali do Atine...Nije se robovalo kolima...jer su ona nas sluzila, a ne kao sada sto mi sluzimo njih...Danas se nose kineske majce i patike, al se kupuje auto na kredit koji posle kosta dvostruko...Vazno je da komsije vide sta vozite da Vam zavide...A koliko nas jos moze otici za vikend u Solun???

  • Ivan Milovanovic

    1. jul 2021 | 17:49

    Cetvoroclana porodica bez problema "kecom" do Halkidikija godinama zaredom. Navigaciju svi imamo u telefonima i tabletima, hiljadu pesama takodje, pa bluetoothom na cd plejer, tempomat je mirna i strpljiva noga i ako su saputnici pravi nema problema. E sad, klima jeste malo zez, ali se zato ide nocu ili ranom zorom, a navigacija ti bre i ne treba za Grcku, kad udjes levo je Tasos, pravo Halkidiki, desno Paralija i dole ka Atini.

  • Д

    1. jul 2021 | 16:46

    Разлика између осмице и голфа петице до Грчке 60 мин плафон... А данас се купују јака аута а спава у страћари.Ауто се види у граду а страћара не

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA