Ostaje veran benzinu: Posle ogromnog uspeha terenca stiže limuzina sa znakom Lamborghinija?

Osim naslednika Aventadora i Huracana, slavni italijanski proizvođač najavljuje još dva modela koja će moći da se "koriste svakodnevno"...

  • 0
Lamborghini Estoque

Foto: Wikimedia/Hic et nunc

Lamborghini je krenuo putem elektrifikacije koja nameće nova pravila igre. Prvi čovek tog brenda Stefan Vinkelman, nedavno je izjavio da se slavni proizvođač neće tako lako odreći klasičnih motora sa unutrašnjim sagorevanjem, kao i da oni moraju da ostanu u ponudi dokle god je to bude moguće.

- Ljudi žele automobile visokih performansi koji imaju termičke agregate. To je činjenica! - istakao je Vinkelman.

Lamborghini će u budućnosti u svom portfoliju imati četiri modela. Dva će biti naslednici Aventadora i Huracana, i biće namenjeni onima koji traže vrhunske performanse, kao i još dva koja bi trebalo da imaju ulogu vozila koja se mogu koristiti svakodnevno, dodao je on.

Prvi električni Lamborghini će stići u drugoj polovini decenije, ali ostaje pitanje - u kom obliku? Vinkelman nije konkretno odgovorio, ali je potvrdio da će imati 2+2 konfiguraciju sedišta, odnosno da će moći da primi četiri putnika, kao i aktuelni bestseler Urus (čiji je 15.000-ti primerak nedavno proizveden).

Ova izjava odmah je otvorila vrata glasinama da bi Lamborghini konačno mogao tržištu da ponudi limuzinu. To nije prvi put da se o takvom modelu govori, za šta je i sam Lamborghini dao mnogo povoda 2008. godine kada je na Salonu automobila u Parizu predstavio koncept - Estoque.

Reč je o prototipu supersedana sa V10 motorom zapremine 5,2 litara, poreklom iz legendarnog Gallarda. Vinkelman je, međutim, odbacio mogućnost proizvodnje ovog modela, istučući da je reč samo o konceptu i ništa više. On je dodao i da je taj automobil pokazatelj da kod kupaca Lamborghinija postoji interesovanje i za nešto drugo osim superautomobila.

(Telegraf.rs/AutoRepublika.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA