≫ 

Ovaj moćni terenac je sve što vam treba za vrelo leto na moru... i osećaj da ste Džejms Bond!

Juri po putu, van puta, po pesku, pa sa plaže pravo u vodu... tako da vam ostaje samo na njega ukrcate Bond devojku...

  • 1
WaterCar Panther, džip amfibija Foto: WaterCar / Promo

Sećate se one čuvene filmske scene kada Džejms Bond izlazi iz mora na plažu u belom Lotusu, na opšte zaprepašćenje svih na plaži?

Kada se pojavio u filmu "Špijun koji me je voleo", auto-podmornica "Wet Nellie", kako je zvanično nazvan prerađeni Lotus Esprit S1 iz 1976. godine, mnogi su poželeli da provozaju auto koji može pravo sa puta da "uskoči" u vodu (da bi plovio pod vodom, vozač bi ipak trebalo da bude 007).

Verovatno su se istom željom vodili i konstruktori jedinstvenog terenca-amfibije nazvanog WaterCar Panther, koji su poželeli da naprave najbržeg četvorotočkaša amfibiju na planeti.

Da li su i koliko u tome uspeli, ne možemo da tvrdimo, ali sudeći prema fotografijama i video snimcima reklo bi se da jesu.

Panther je terensko vozilo - amfibija opremljena V6 motorom koji je stanju da na kopnu razvije brzinu do 130 km/h, dok na vodi može da glisira brzinom od 70 na sat. Naravno, za one koji vole mirnije krstarenje, dovoljno je samo da smanje gas.

Jedistveni zadovoljstvo vožnje sa kopna u vodu i obrnuto, naravno, ima svoju cenu, pa svi oni koji požele da uživaju u tome, za WaterCar Panther će, u zavisnosti od verzije, morati da izbroje između 160.000 i 200.000 dolara.

A ako možete toliko da se "ispružite", ostaje vam samo da nađete Bond devojku...

Video: Ilija nabudžio pentu u gepek Mazde: Amfibija za sirotinju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA