≫ 

Tehnički pregled koji je ispravan Audi proglasio neispravnim odgovara za prekršaj

MUP će nastaviti da sankcioniše nepropisno vršenje tehničkog pregleda vozila, uključujući slučajeve kada se ispravno vozilo oceni tehnički neispravnim

  • 19
Audi A6

Foto: Audi

Protiv privrednog društva koje je prilikom tehničkog pregleda pogrešno utvrdilo neispravnost automobila Audi A6, koji nije imao uređaje za čišćenje farova, podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, izjavio je načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov.

Reč je o automobilu proizvedenom 2017. godine, koji je kao nov kupljen u Srbiji, za koga je i zvanični uvoznik potvrdio da fabrički proizveden sa ksenonskim farovima, ali bez prskalica za njihovo čišćenje, čiji se vlasnik javio redakciji emisije SAT u pokušaju da nađe rešenje ovog problema.

Vozilo je, međutim, bilo tehnički neispravno zbog prepravke OBD priključka, koji je potreban za utvrđivanje neispravnosti uređaja za odvođenje i regulisanje izduvnih gasova, naglasio je Arsov.

Reagujući na navode iznete u emisiji "SAT Media HUB", on je ukazao da je ta neispravnost vozila utvrđena kontrolom. On je dodao da je, pored neosnovane konstatacije u zapisniku da je vozilo tehnički neispravno jer nije imalo uređaje za čišćenje farova, privredno društvo konstatovalo i nepropisan sastav izduvnih gasova, a da nisu ni merili sastav izduvnih gasova.

Vozilo je narednog dana bilo na ponovnom tehničkom pregledu u istom privrednom društvu i tom prilikom je utvrđena tehnička ispravnost vozila i izdat je registracioni list.

Načelnik Uprave saobraćajne policije je naglasio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i u narednom periodu sankcionisati nepropisno vršenje tehničkog pregleda vozila, uključujući slučajeve kada se ispravno vozilo oceni tehnički neispravnim.

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mika

    29. jul 2021 | 20:37

    Ko je pisao zakone da se uhapsi lli kazni.

  • To znači

    29. jul 2021 | 15:34

    Kako se kome digne,a?

  • Dosta

    29. jul 2021 | 16:10

    Više gluposti, tehnički pregledi bi MORALI da izdaju zapisnike zašto automobil nije prošao isto kao što izdaju zapisnik da je prošao, ne vidim gde je problem da se takav papir izda korisniku vozila, onda ovakvih situacija ne bi bilo...samo papir je validan dokument na sudu...!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA