≫ 

MUP poziva građane da prijave primedbe na tehnički pregled

"Svako vozilo mora da bude ispravno, ali ni jedno vozilo neće ispasti iz saobraćaja za manja oštećenja, ogrebotine, nedostatak prskalica" - izjavio ministar Vulin

  • 11
Tehnički pregled

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pozvao je građane da se u vezi eventualnih primedbi na rad privrednih društava koja obavljaju tehnički pregled vozila, obrate saobraćajnoj policiji koja će, kako je rekao, proveriti te navode.

- Svako vozilo mora da bude ispravno, ali niti jedno vozilo neće ispasti iz saobraćaja za manja oštećenja, ogrebotine, nedostatak prskalica, ali ono što je bitno, o tome će se voditi računa - rekao je Vulin odgovarajući na poslanička pitanja u Skupštini Srbije.

Prethodno je načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov izjavio da po Pravilniku o tehničkom pregledu vozila, koji se primenjuje od 6. jula, "manja mehanička oštećenja vozila koja ne utiču na bezbednost saobraćaja, ne predstavljaju osnov da se vozilo proglasi tehnički neispravnim".

Arsov je naveo da "ogrebotine ili manja ulegnuća na šasiji, nedostatak bočne lajsne, nedostatak kapica na ventilima pneumatika, naprslina stakla na svetlosnim grupama, nedostatak tečnosti za pranje vetrobrana, različite boje presvlaka za sedišta i slično", nisu razlog da se vozilo oceni kao neispravno.

- S tim u vezi, Ministarstvo unutrašnjih poslova će poslati još jednu instrukciju svim privrednim društvima ovlašćenim da vrše tehnički pregled vozila, u cilju otklanjanja eventualnih nedoumica kontrolora tehničkog pregleda - kazao je Arsov.

Video: Novine kod tehničkih pregleda automobila

(Telegraf.rs/N1/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    30. jul 2021 | 18:56

    Pa pravilnik je pisao mup i sekretarijat tehnicki pregledi samo sprovode,zemljo Srbijo!!!!!! Jos poskupljenje od 50% zemljo Srbijo. Zamislite da nesto poskupi u Nemackoj 50%???!!!

  • Petar

    30. jul 2021 | 16:09

    Evo ja cu prvi,skupo brate,!!

  • Gambit

    30. jul 2021 | 20:09

    Izgleda da nije dovoljno poskupelo cim sedimo i cutimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA