≫ 

Ogroman broj vozača zaboravlja gde su parkirali svoj auto

Ženama je potreban čitav minut manje da pronađu svoje parkirano vozilo nego muškarcima...

  • 0
Parking, Automobili

Ilustracija / Foto: Unsplash

U savremenim gradovima, u kojima je gužva u saobraćaju odavno postala uobičajna stvar, a pronalaženje parking mesta noćna mora, nije neuobičajno da, kada jednom nađu parking mesto, vozači potpuno zaborave gde su parkirali svoj auto.

To je navelo Škodu da sprovede istraživanje na temu: Koliko vozača zaboravlja gde su parkirali svoj automobil? Ispostavilo se da je taj procenat zapanjujuće veliki - čak 52 odsto!

Dakle, više do polovine ispitanika, u anketi sprovedenoj u Velikoj Britaniji na uzorku od 2.000 vozača, je priznalo da se barem jednom godišnje nađe u situaciji da ne može odmah da pronađe svoj parkirani automobil.

Jedna četvrtina anketiranih, njih 25 odsto, svog četvorotočkaša ne može da pronađe bar dva puta godišnje, dok se kod 14 odsto vozača to dešava tri ili više puta godišnje.

Zanimljivo je da oni koji najviše zaboravljaju gde su ostavili svoje vozilo pripadaju grupi najmlađih vozača, onih između 18 i 25 godina, dok se automobili najčešće "zagube" u garažama velikih šoping centara - u čak 58 odsto slučajeva.

Kada je o polu vozača reč, muškarci svoje vozilo u proseku traže 6,5 minuta, dok je ženama za to potreban čitav minut manje, odnosno 5,5 minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA