Idealno rešenje za punjenje elektromobila na pomolu?

Čak 60 odsto vozača elektromobila u gradovima nema pristup privatnom parkingu ili garaži, a tu uskače Ubitricity

  • 32
Električni automobil, priključak za punjenje napajanje, punjenje baterija Foto: Tanjug/AP

Broj električnih automobila u svetu raste, a ta ekspanzija će u budućnosti biti još veća. Broj mesta za punjenje je ograničen, a uprkos očekivanom širenju mreže punjača, prostor za to u gradovima je ograničen.

Istraživanje je pokazalo da čak 60 odsto vozača električnih automobila u gradovima nema pristup privatnom parkingu ili garaži gde bi mogli da pune baterije svog vozila, zbog čega zavise od mreže javnih punjača.

Električni automobil, punjenje baterija Foto: Unsplash

Tu uskače Ubitricity, kompanija koju je nedavno kupio holandsko-britanski naftni gigant Shell. Ubitricity je počeo da instalira svoje punjače na stubove javne rasvete.

Montaža punjača traje manje od 60 minuta, i to bez ikakvih zemljanih radova, prenosi Revija HAK. U Velikoj Britaniji ih je postavljeno već 2.700, a mreža ovih punjača se sada širi i u Nemačkoj.

Snaga Ubitricity punjača nije spektakularna i iznosi 5,8 kW. To je, međutim, sasvim dovoljno za dopunu baterija ako vam je ulični lampion u blizini, a vi ste otišli na ručak ili poslovni sastanak od sat vremena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA