≫ 

Šta god da je ovo vozilo na slici, ono tera po asfaltu, travi, pasku, pa čak i po vodi

Izgled sa agresivnim bočnim otvorima za vazduh podseća na dizajn nekog automobila, dok bočne strane jasno podsećaju na koriti brzog čamca

  • 0
Arosa, luksuzni sportski hoverkraft dvosed

Foto: Von Mercier / Promo

Ovo neobično vozilo, verovatno, će vas najpre podsetiti na leteći motocikl iz naučnofantastičnih filmova ili neki "nabudženi" skuter za vodu. A nije ni jedno, ni drugo! Ili možda baš jeste - i jedno i drugo!

Ovo je Arosa, prvi luksuzni dvosed hoverkraft na svetu. Vozilo i plovilo koje na vazdušnom jastuku lebdi iznad površine. To mu omogućava da bez ikakve promene načina kretanja ili bilo kakve tehničke intervencije, sa kopna ide u vodu i obrnuto.

Arosa je opremljena gotovo nečujnim električnim motorom. Nastala je spajanjem delova jednog sportskog automobila i jednog sportskog glisera, a kompetna karoserija je izrađena od ugljeničnih vlakana.

Njen izgled sa agresivnim bočnim otvorima za vazduh podseća na dizajn nekog sportskog automobila. Unutrašnjost je opremljena sa dva sedišta postavljena jedno iza drugog, dok bočne strane jasno podsećaju da Arosa vodi poreklo i od brzog čamca.

Proizvođač, kompanija Von Mercier, tvrdi da vozilo može bez problema da se kreće po travi, šljunku, asfaltu, pesku i vodi. U planu je proizvodnja samo 50 primeraka, po početnoj ceni od oko 100.000 dolara.

Video: Izgleda ko milion dolara i ne može da ga kupi svako: Podjednako dobro ide i na kopnu i u vodi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA