Ford predstavio osveženu Fiestu: Sve blagi hibridi i jedna atmosferac

Cene nove Fieste će biti nešto više u odnosu na aktuelne modele, a prve isporuke se mogu se očekivati početkom sledeće godine

  • 0
Ford Fiesta 2022 Foto: Ford

Ford je upravo predstavio restilizovanu i unapređenu Fiestu za 2022. godinu. Automobil koji se nalazi u samom vrhu po prodaji u B segmentu, spolja je dobio novu prednju masku i branike, nova svetla, aluminijumske točkove novog dizajna, a budući kupci će imati priliku i da biraju između više ponuđenih boja nego do sada.

Unutrašnjost osveženog modela dobila je digitalnu instrunent tablu dijagonale 12,3 inča, i savremeni multimedijalni infotejnment sistem.

Automobil, kao i dosada, dolazi u nekliko verzija. Pored "obične" Fieste, tu su i "terenska" Fiesta Active, teretna Fiesta Van, dok sam vrh ponude predstavlja najsnažnija sportska Fiesta ST.

Za pogon je zaduženo nekoliko benzinskih agregata, odnosno hibridnih kombinacija. Trocilindarski Ecoboost motor zapremine jedan litar, u ponudi je sa 125 ili 155 "konje". Reč je pogonu kod koga je osnovni agregat uparen sa 48-voltnim blagim hibridnim sistemom, dok je za prenos zadužen šestostepeni manuelni ili, kod slabije verzije, opciono sedmostepeni automatik.

U ponudi je jednolitarski EcoBoost benzinac sa 100 konjskih snaga i šestostepenim manuelnim menjačem, kao jedina "klasična" kombinacija prenosa i pogona u ponudi. Najmoćnija u gami, Fiesta ST dolazi sa benzincem zapremine 1,5 litar sa 200 "konja", kome je maksimalni obrtni moment povećan sa 290 na 320 Nm.

Osim "kozmetičkih" elemenata u unutrašnjosti, ST oznaka sa sobom donosi sporsko vešanje, sportski izduvni sistem, snažnije kočnice i blokadu diferencijala. U ponudi je i karakteristična Mean Green sportska boja karoserije.

Cene nove Fieste biće nešto više u odnosu na aktuelne modele, a prve isporuke kupcima se mogu očekivati početkom sledeće 2022. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA