10 automobila koji bi niži i viši vozači trebalo da izbegavaju i onih koji su im baš po meri

Zbog (ne)mogućnosti podešavanja sedišta, brojni modeli automobila nisu prikladni za visoke ili za niske vozače...

  • 0
Jeep Gladiator Foto: Jeep

Današnji automobili vozačima pružaju brojne mogućnosti u pogledu prilagođavanja i udobnosti, pa je sedišta i volan možete podešavati u svim smerovim i po svim osama dok ne prorađete idealan položaj za sebe. Nije, međutim, sve baš tako jednostavno kao što se čini na prvi pogled...

Upravo zbog toga, američka organizacija za zaštitu potrošača Consumer Reports, analizirala automobile dostupne na tom tržištu, u odnosu na njihove kupce, prema kriterijumima udobnosti sedenja, položaja za volanom, ulaska i izlaska u vozilo i preglednosti. Visina ispitanika je varirala između 155 do 188 centimetara.

Zaključak je glasio da mnoga vozila, upravo zbog (ne)mogućnosti podešavanja sedišta, nisu prikladna za visoke ili za niske vozače. Zato je Consumer Reports sastavio liste od 10 modela koji najviše odgovaraju niskim i visokim vozačima, kao i 10 automobila koje bi vozači niži ili viši od proseka, trebalo da izbegavaju.

10 najboljih automobila za niže vozače

Ostalih 5 mesta na listi zauzimaju: BMW X5, Lexus RX, Volkswagen Tiguan, BMW X3 i Honda Odyssey, model koji se ne prodaje u Evropi.

10 najgorih automobila za niže vozače

U ovaj izbor su ušli još i Jeep Gladiator i Jeep Renegade, kao i modeli koji nisu dostupni evropskim kupcima: Chevrolet Colorado/GMC Canyon, Ford F-150 i Nissan Titan.

10 najboljih automobila za visoke vozače

Ostalih 5 mesta drže: BMW X5, Volvo XC90, BMW Serije 7, kao i Honda Pilot i Genesis G90 koji nisu dostupni na evropskom tržištu.

10 najgorih automobila za visoke vozače

Tu su i električni Polestar 2,  zatim Jeep Wrangler, Honda Insight, kao i Toyota Tacoma i Chevrolet Bolt koji nije dostupan u Evropi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA