• 0

I kad se bude potpuno kretao na struju Duster budućnosti će ostati pristupačan terenac

Nova generacija Dačijinog SUV-a će imati isti "plag-in" hibridni pogon kao i Renault Captur, dok će električna verzija preuzeti platformu na kojoj je zasnovan novi Renault 5 na struju

  • 0
Dacia Bigster

Printscreen: Render Autoplus.fr/Worldscoop.forumpro.fr

Rumunska Dacia i dalje planira da zadrži odnos uloženog i dobijenog na visokom nivou, pa će nastaviti da se obraća kupcima koji su u potrazi za jednostavnim automobilom, sposobnim da siđe sa asfalta kad god je to potrebno.

Kada je o budućem Dusteru reč, terenske sposobnosti će biti prioritet. Odlazeća 4X4 verzija je jedan od najjeftinijih SUV modela na tržištu, a uz to je veoma dobar terenac, mada nije striktno specijalizovan za takvu vrstu vožnje.

Ranije ove godine, šef Dacije, Denis Le Vot, je rekao da će rumunska marka maksimalno iskoristiti dostupnost CMF-B platforme Renault-Nissan-Mitsubishi alijanse, na kojoj već sada počiva Sandero, što je deo plana da se svi Dacijini i Ladini modeli stave na jednu arhitekturu.

To ujedno znači da će nova generacija Dustera usvojiti isti "plag-in" hibridni pogonski sklop kao i Renault Captur, dok će električna verzija preuzeti CMF-BEV platformu na kojoj je zasnovan novi Renault 5 EV.

Međurim, CMF-BEV arhitektura podrazumeva prednji pogon, tako da trenutno nije kompatibilna sa dvomotornom postavkom i pogonom na sve točkove, za razliku od veće CMF-EV, koja na zadnjoj osovini može da poseduje drugi motor.

Dacia će ujedno proširiti svoj portfolio, jer je u planu lansiranje većeg modela pod imenom Bigster, koji bi na scenu trebalo da stupi 2025. godine, kao rival Nissan Qashqaija i Volkswagen Tiguana. I on će počivati na CMF-B platformi u konvencionalnoj i hibridnoj verziji.

(Telegraf.rs/Vrelegume.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima