"Ja prodajem Alfa Romeo, a ne iPad sa automobilom oko njega!"

Novi direktor Alfa Romea ima velike planove za kultnu italijansku marku staru 111 godina...

  • 17
Alfa Romeo Giulia GME 280

Foto: Alfa Romeo/Marco Alpozzi

Alfini automobili moraju uvek da budu usmereni na vozača, što znači da bi trebalo da imaju najmanje moguće ekrane, smatra novi direktor Alfa Romea Žan-Filip Imparato.

- Alfa Romeo ima poseban položaj u automobilskom svetu. Vozač u fokusu i najmanji mogući broj ekrana. Ne prodajem iPad sa automobilom oko njega - prodajem Alfa Romeo! - rekao je Imparato za francuski Caradisiac.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Foto: Alfa Romeo

Čak i u doba prelaska na elektromobile, direktor Alfa Romea planira da i dalje isporučuje automobile fokusirane na kupca i privlačne za vožnju, što smatra ključnim za uspeh marke.

Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo Tonale / Foto: Alfa Romeo

Imparato je već doneo neke velike odluke za Alfu, kao što je odustajanje od Giorgio platforme sa zadnjim pogonom u korist Stellantisove "STLA velike arhitekture", prenosi Jutarnji. Reč je o platformi osmišljenoj zbog budućih Maseratijevih limuzina i terenaca, zato se od njih očekuje mnogo "šarma".

Novi izvršni direktor je odložio premijeru SUV-a Tonale, koji je trebalo da bude predstavljen sada. Sve je, međutim, pomereno za tri meseca da bi se poboljšale performanse "plag-in" hibridnog pogona.

Alfa Romeo Giulia GME 280

Foto: Alfa Romeo/Marco Alpozzi

Imparato je stigao iz Peugeota nakon što je stvoren Stellantis, u za sada se čini da govori sve prave stvari koje bi mogle da zadovolje entuzijaste italijanske marke. Njegov potez protiv velikih ekrana je odraz predanosti izgradnji "vozačkih" automobila, koji bi trebalo da zasluži mnogo poštovanja kod kupaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bulevar

    22. septembar 2021 | 14:11

    Najudobniji najlepsi i najbolji auti.Mnogi ih se plase kao nepouzdanih i kvarljivih auta.Ali za razliku od audi mercedes bmw i volkswagen ,iznenadice vas mnogo pozitivnije.Ko je vozio Alfu i sve ove pomenute marke automobila,dobro zna o kakvom automobilu se radi kad se pomene Alfa.

  • Marko Medić

    22. septembar 2021 | 10:01

    Bolje i Alfa, nego neudobni njemački puhomlat vw, najveće smeće u istoriji automobila.

  • Crnogorac

    22. septembar 2021 | 09:41

    Ispričao bih vam vic o alfi, samo ne znam oce li da upali...😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA