Tesla večeras ne spava mirno - najopasniji konkurent upravo je stigao!

Lucid se još hvali podatkom da Air sa jednim punjenjem baterija može da pređe celih 162 kilometra više od Teslinog Modela S

  • 0
Lucid Air Foto: Lucid Motors

Dugo najavljivan kao najveći rival modela kompanije Tesla, elektromobil Air, kompanije Lucid Motors, upravo je otpočeo svoj automobilski život. Sa montažnih traka fabrike sišli su prvi serijski primerci, čija se isporuka kupcima očekuje krajem oktobra.

Već na samom početku proizvodnje, a posle brojnih prethodnih najava, kompanije posebno ističe da je, još pre početka proizvodnje, za Lucid Air dobila čak 13.000 rezervacija.

Lucid se još hvali i podatkom da Air, u verziji Dream Edition, sa jednim punjenjem baterija može da prevali čak - 837 kilometara! To je za celih 162 kilometra više od njegovog najdirektnijeg konkurenta - Tesle Model S.

Dream Edition je najluksuznija i najopremljenija verzija Air-a i prva koja se našla u proizvodnji. Nakon isporuke već naručenih primeraka, Lucid će početi proizvodnju i isporuke osnovne i sportske verzije Touring i Grand Touring.

Lucid Air pokreću dva elektromotora, koja u zavisnosti do verzije razvijaju ukupnu snagu od 933 ili 1.111 konjskih snaga. Ubrzanje od 0 do 100 kilometara na čas dostiže za 2,5 sekunde i ostvaruje maksimalnu brzinu od 270 kilometara na sat.

Inače, proizvodni pogoni u američkoj državi Arizoni su projektovani i za proizvodnju budućeg terenca nazvanog Gravity, koji je najavljen kao model za 2023. godinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA