≫ 

Moćni Jeep Grand Cherokee sada je hibrid sa 380 "konja" koji troši "k'o upaljač"

Novi model poznatog terenca kupcima nudi izbor od tri različita pogonska agregata i tri paketa opreme

  • 0
Jeep Grand Cherokee Foto: Jeep

Jeep je upravo predstavio novi model poznatog terenca Grand Cherokee, koji dolazi u kraćoj i u dužoj i karoserijskoj izvedbi (koja će se nuditi sa tri reda sedišta) i koji po prvi put u svojoj istoriji ima i verziju sa "plag-in" hibridnim pogonom.

Osnovnu verziju pokreće benzinski V6 motor zapremine 3,7 litara sa 297 "konja" i obrtnim momentom od 352Nm. U ponudi je i veći V8 motor od 5,7 litara sa 362 konjskih snaga i 529Nm, za koga proizvođač tvrdi da je u stanju da vuče više od tri tone tereta.

Hibridna verzija nosi oznaku 4xe, a pokreće je 2.0 turbobenzinac u kombinaciji dva elektromotora. Ova kombinacija na točkove ispručuje ukupno 380 konjskih snaga, uz maksimalni obrtni momenat od 637Nm. Baterije omogućavaju autonomiju od 40 kilometara vožnje samo sa elektromotorima, dok prosečna potrošnja, prema fabričkim podacima, iznosi 4,1 litar na 100 kilometara.

Kod sva tri agregata, za prenos je zadužen osmostepeni automatski menjač. Novi Grand Cherokee se nudi u tri paketa opreme Trailhawk, Overland i Summit.

Da je reč o pravom terencu za koga nema prepreka, govori adaptivno vazduštno vešanja koje omogućava klirens do 290 milimetara udaljenosti od tla, veliki točkovi od 18 inča i izbor od 5 različitih režima rada koji omogućavaju snalaženje u svakoj situaciji.

Prodaja novog Jeepa Grand Cherokee na evropskom tržištu trebalo bi da počne sredinom sledeće godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA