Iako ih u Srbiji ima tri puta više nego prošle godine, njihov broj je i dalje zanemarljiv

Broj prodatih polovnih elektromobila donekle popravlja male brojke, ali se ni naše okruženje po tome ne razlikuje mnogo...

  • 10
elektromobili u Srbiji, električni automobil Foto-kolaž: Shutterstock

I pored toga što u Srbiji postoje subvencije za električne automobile u iznosu od 5.000 evra, prodaja vozila sa pogonom na baterije u Srbiji je i dalje je na nivou statističke greške u poređenju sa "klasičnim" četvorotočkašima.

Tako je u prvih devet meseci 2021. godine prodato ukupno 56 električnih automobila. U istom periodu prošle godine, kupcima je isporučeno 15 lakih komercijalnih vozila na struju.

Ovi podaci Asocijacije uvoznika vozila zaista deluju skromno, ali su tri puta bolji u poređenju sa čitavom prošlom godinom, u kojoj je na našem tržištu prodato svega 19 električnih automobila.

Naravno, ovde je reč samo o novim vozilima, pa se može pretpostaviti da je, uz određeni broj prodatih polovnjaka na elktrični pogon, taj broj ipak nešto veći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roki

    16. oktobar 2021 | 15:43

    El vozac LAZOV !

  • Roki

    21. oktobar 2021 | 10:11

    Sta je elektricni sta nisi rekao da ti ne smetaju minusi ? Sto se tice odrastanja nisam ja onaj koji se igra auticima na baterije !

  • dago 1

    15. oktobar 2021 | 11:05

    Polako. Doce to ubrzo htjeli ne htjeli. Evropa ima vec svoje termine za prestanak proizvodnje automobila sa unutrasnjim sagorjevanjem , a derivatima kad dignu cijene a vec su poceli, nece biti druge...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA