≫ 

Sagmajster više nije jedini: Švajcarska Niva sa Srbinom u kabini spremna za Dakar reli

U kabini klasičnog ruskog "peščanog bolida" naći će se švajcarski tim Niva Red Legend koga čine Slađan Milić i Mario Jakober

  • 5
Lada Niva T1, Dakar reli

Printscreen: YouTube/nivaredlegendteam

Legendarni Dakar Reli će se 2022. godine voziti u Saudijskoj Arabiji, a među vozilima koja će "izaći na crtu" po saudijskom pesku biće i ona koja pripadaju kategoriji klasika, odnosno različitih četvorotočkaša koji su u tom takmičenju učestvovali tokom prošlog veka.

Što znači da to teško da može da prođe bez Lade Nive, a jedna takva već je spremna. Dolazi iz 1984. godine, potpuno je restaurirana i potpuno spremna za vreli pesak saudijske pustinje, onakva kakva je nastupala na nekadašnjem reliju Pariz - Dakar pre 2000. godine.

U kabini ruskog "peščanog bolida", klasične Lade Nive (VAZ-2121) sa oznakom T1 naći će se švajcarski tim Niva Red Legend, koga čine vozač Mario Jakober i suvozač Slađan Milić.

- Veoma smo ponosni što ćemo učestvovati u reliju Dakar Classic, i to u legendarnom terencu Lada Niva T1, koga smo sami pripremili za trku. Manje od godinu dana je prošlo od trenutka kada smo dobili ideju da učestvujemo pa do prezentacije ovog automobila. Mnogo toga smo prošli od tada! - izjavio je Jakober.

Njegova i Milićeva Niva je "obučena" u crveno - belu kombinaciju boja, koju je dizajnirao zvanični partner tima, sportsko odeljenje ruske Lade. Švajcarski tim je od organizatora relija tražio da im dodele broj 763, što je poštanska oznaka ruskog regiona Samara.

Naredni Dakar reli održava se u Saudijskoj Arabiji od 2. do 14. januara 2022. godine. Start je u gradu Hailu, a vozi se osam hiljada kilometara duga ruta koja prolazi kroz Rijad, do cilja koji u Džedi, na obali Crvenog mora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X

    29. oktobar 2021 | 15:21

    Vozi li ko ovakvu ladu ?!?! Iskustva,potrosnja ,odrzavanje ?!?!

  • Bane Zemunac

    29. oktobar 2021 | 16:45

    Ja mislio da auto vozi vozac ,kad ono nije vozac nego Srbin.Da li on ima vozacku dozvolu ili drzavljanstvo ,a ko sisa dozvolu.Dosta vise tih nacionalistickih isticanja.

  • doberman

    29. oktobar 2021 | 18:12

    sa motorom od 1,6 i karburatorom po prašini, neće taj kozlić niđe, čuj 8000km u cugu tamo, ne biva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA