≫ 

Nikada nisu imali ograničenje brzine, ali se i pored toga sada zalažu za njega

Čak 60 odsto anketiranih je kao ispravnu opisalo meru uvođenja opšteg ograničenja brzine od 130 kilometara na sat

  • 0
Audi A5, brza vožnja Foto: Pixabay

Rast cena energenata doveo je do promene tradicionalno ukorenjenog mišljenja nemačkih građana o ograničenju brzine na čuvenim auto-banovima.

Novo istraživanje agencije Deutschland Trend pokazalo je da se većina građana Nemačke slaže sa predlogom za uvođenjem opšteg ograničenja brzine od 130 kilometara na sat. Oni se za to zalažu kao doprinos zaštiti okoline i klime.

Tako je čak 60 odsto anketiranih takvu meru opisalo kao ispravnu, prenosi Revija HAK. U junu ove godine podrška opštem ograničavanju brzine iznosila 57 odsto.

Ovakvo izjašnjavanja građana sada, međutim, dovodi do pomalo paradoksalne situacije. Naime, stranke koje će najverovatnije činiti novu većinsku koaliciju na vlasti - SPD, Zeleni i FDP, prethodno su se izjašnjavale protiv ograničenja brzine.

Vremena se, međutim, menjaju i građani počinju da razmišljaju drugačije, pa se sada postavlja pitanje da li će, zbog mišljenja građana, i političari promeniti ploču...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA