≫ 

Prelazi 1.000km sa jednim rezervoarom, prevozi 7 putnika ili gomilu tereta, a evo i koliko košta

Velika Dacia Jogger, čiji se početak prodaje u Evropi sa nestrpljenjem očekuje, u salonima bi trebalo da se nađe u martu sledeće godine

  • 7
Dacia Jogger Extreme Foto: Dacia

Kada je predstavljena početkom septembra Dacia Jogger, krosover sa "izgledom terenca, prostranošću minivana i dužinom karavana", je najavljena kao jedan od najpristupačnijih modela koji će biti ponuđen u verziji sa 7 sedišta.

Veliki porodični automobil čiji se početak prodaje širom Evrope sa nestrpljenjem očekuje, u salonima bi trebalo da se pojavi u martu 2022. godine. Nemački auto-klub ADAC je došao do cena po kojima će se Jogger prodavati na tom tržištu.

U to da pridev "povoljno" ostaje jedna od glavnih karakteristika modela rumunskog proizvođača - uopšte ne treba sumnjati. Prema saznanjima ADAC-a, cena osnovne verzije Dačije Jogger sa "najsiromašnijim" Essential paketom opreme, koji dolazi bez klima-uređaja, iznosiće 13.990 evra.

Sledeći, Comfort paket, od opreme, pored klime, donosi i infotejnment sistem sa ekranom na dodir od 8 inča, i tempomat. Njegova cena će na nemačkom tržištu iznositi 15.690 evra.

Najopremljenija Extreme verzija (na fotografijama u galeriji) ima automatski klima uređaj, pomenti infotejnment, parkirnu kameru za vožnju unazad, "Keyless" sistem otključavanja vrata, i aluminijumske felne. Kupce u Nemačkoj sve to će koštati 16.990 evra, do je za verziju sa 7 sedišta potrebno doplatiti još 800 evra.

Dacia Jogger je zanimljivo koncipiran porodični krosover automobil, koji spaja više klasa u jednom četvorotočkašu. Dugačak je nešto više od 4,5 metra i ima prtljažnik zapremine 708 litara, koji se obaranjem sedišta pretvara u praktično dostavno vozilo sa tovarnim prostorom zapremine 1,8 kubnih metara. Pokreću ga benzinski motori, koji dolaze i u kombinaciji sa pogonom na tečni naftni gas.

Osnovni TCe 110 agregat je 1.0 trocilindraš sa 110 "konja", uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem. Drugi opcija je TCe 100 ECO-G, "benzin-TNG kombinacija" koja Joggeru omogućava da se jednim sipanjem goriva u dva velika rezervoara (50l benzin, 40l TNG) prevali čak 1.000 kilometara.

Da li će Dacia Jogger dobiti i 4X4 verziju još uvek nije poznato, ali se proširivanje pogonske game svakako može očekivati.

Video: Za jedan najskuplji automobil možete kupiti 33 najjeftinija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novak

    4. novembar 2021 | 14:07

    90 litara-1000 kilometara, bas je stedljiv !!!

  • Mihailović

    4. novembar 2021 | 12:47

    Osnovni model danas bez klime, kao kad bi bio bez stakala pa treba nadoplatiti da ugrade stakla...neznam šta su mislili, da će prodati bez klime? Malo sutra!

  • Ooo

    4. novembar 2021 | 12:39

    21.vek uveliko oni prodaju nov auto bez klima uređaja pa i ne treba niko da vam ga kupi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA