Novi, "agresivniji" Ranger stiže i u Evropu: Zanimljivo je to kako je nastao

Aktuelni model okreće novu stranicu, a predstavljen je kao "najpametniji, najsposobniji i najsvestraniji" do sada

  • 2
Ford Ranger Foto: Ford

Američki automobilski div, Ford, predstavio je novi Ranger koji svojim karakteristikama želi da se istakne kao novi vladar klase.

Rivalstvo Ranger-a i Hilux-a je sada već stara stvar. Uostalom, Ranger-ove usluge koristila je i američka vojska u Afganistanu, a sada su ih preuzeli talibani. Novi model okreće i novu stranicu, a predstavljen je kao "najpametniji, najsposobniji i najsvestraniji" do sada.

Nastao je nakon što se Ford raspitivao kod postojećih vlasnika ovog vozila, u nameri da sazna šta sve "ne valja" na Ranger-u. Navodno su sve popravili i dodali još malo začina, te im je u planu da ga lansiraju u čak 180 svetskih zemalja.

Svakako, Ranger stiže i u Evropu.

Prednjači 3.0 V6 dizelaš, a prate ga i 2.0 jedinice. Na popisu je i benzinac, 2.3 EcoBoost sa 10-stepenim automatikom. Evropljani će morati da se naviknu na još veće dimenzije, jer je novi model širi za dodatnih 50 mm, a uvećana je i dužina.

Tu je, zatim, i još agresivniji izgled. Ranger je, naime, osnova novog Amaroka, kao dela saradnje dva auto-diva: Forda i Folksvagena. Amarok će se proizvoditi u pogonima Forda, na jugu Afrike.

Video: Limuzina u kojoj se vozi Putin od sada ide i na vodonik: Aurus ima gorivne ćelije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raska

    25. novembar 2021 | 17:25

    Zanimljivo Ali nikad ne napisete koliko Kostaju da li kola Ili dzipovi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA