≫ 

Vozači ove marke automobila su najagresivniji u saobraćaju, pokazuje istraživanje

Posebno je zanimljivo što je studija sprovedena u zemlji gde ima mnogo električnih automobila

  • 21
vozač Foto: Freepik

Zasigurno nije lako utvrditi da li su vozači nekih marki automobila u saobraćaju više bahati od drugih, mada je sigurno da loših primera ima, te se jedna osiguravajuća kuća pozabavila ovim pitanjem.

Da li vozači Tesle ili BMW-a, možda, imaju drugačiji stil vožnje od onih koji voze Tojotu i Volvo? "Storebrand" je putem Norstata sproveo istraživanje o navikama vozača u Norveškoj te je, između ostalog, otkrio ko je na putu najoprezniji, a ko najagresivniji.

Posebno je zanimljivo što je studija sprovedena u zemlji gde ima mnogo električnih automobila.

Ispostavilo se da su na vrhu liste najagresivnijih vozača u saobraćaju - vozači BMW-a, tačnije, to misle ispitanici (njih 53%). Uglavnom dominiraju marke automobila koje su skupe i luksuzne, a posle BMW-a slede Audi (37 posto), Tesla (30 posto), Porše (18 posto) i Mercedes (15 posto).

S druge strane, najoprezniji u saobraćaju su vozači Tojote (23 posto), Volva (17 posto), Škode (12 posto), Folksvagena (10 posto) i Opela (8 posto).

Video: Mračni vitez iz evroazijske stepe: Momak napravio Betmobil

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ђуко

    26. novembar 2021 | 09:50

    Бахати богати углавном BMW, бахати сиромашни АЛФУ

  • Norveska

    26. novembar 2021 | 17:30

    BMW, Audi, Porše i Mercedes obicno kupuju bogatiji provincijalci jer misle da im to daje neki status, da su nesto posebno ako voze automobile tih marki. Zato su i veoma bahati u voznji bez obzira gde zive. Mnogo mojih poznanika koji rade u fabrikama na zapadu kad idu u domovinu voze skupocene automobile. Nema razlike izmedju norveskog i balkanskog skorojevica, verujte mi.

  • Voja

    27. novembar 2021 | 08:12

    Do vozaca je, ne do marke! Pogledajte malo ko vozi zaustavnom, kada su guzve na autoputu...nisu to samo skupa vozila. A jedni od najbahatijih su vozaci kombija, "pikapova" i to posebno kurirskih sluzbi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA