Toyota traži mesečnu pretplatu za korišćenje privezaka za ključeve za daljinsko pokretanje automobila

Funkcionalnost traje samo dok traje vaša besplatna probna verzija.

  • 1
Toyota kompanija logo Foto: Tanjug/AP

Toyota naplaćuje vozačima "pogodnost" korišćenja privezaka za ključeve za daljinsko pokretanje automobila. Prema izveštaju The Drive-a, za Toyota modele od 2018. godine pa nadalje potrebna je pretplata kako bi privezak za ključeve imao funkciju daljinskog pokretanja vozila.

Kako napominje The Drive, kupcima se daje mogućnost da biraju između niza povezanih usluga (Connected Services) prilikom kupovine nove Toyote, a jedna od tih usluga – pod nazivom Remote Connect – uključuje mogućnost daljinskog pokretanja automobila pomoću privezka za ključeve.

Kupcima se nudi besplatna probna verzija Remote Connect-a, ali dužina tog probnog perioda zavisi od audio paketa koji je uključen uz vozilo. Što je još više zbunjujuće, samo neki Toyotini modeli podržavaju Audio Plus ili Premium Audio pakete sa kojima se nudi ova besplatna probna verzija, što možete i sami da vidite u ovom PDF-u.

Drugim rečima, funkcija daljinskog pokretanja priveskom za ključeve je vezana za audio paket koji dolazi sa automobilom. Toyota je potvrdila za The Drive da će korisnici morati da plate daljinsko pokretanje kada se završi besplatna probna verzija.

Automobil sa Audio Plus paketom daje vozačima “luksuz” besplatnog daljinskog pokretanja pomoću privezka za ključeve tokom tri godine, automobil kupljen sa Premium Audio paketom nudi besplatno daljinsko pokretanje tokom 10 godina. Nakon toga, vozači će morati da plate cenu od 8 dolara mesečno ili 80 dolara godišnje za kompletnu Remote Connect uslugu, koja uključuje funkciju daljinskog pokretanja za privezak za ključeve.

Kako The Drive ističe, izgleda da su neki korisnici toga svesni već godinama. U razgovoru koja datira iz 2019. godine na forumu Toyota Nation, korisnici raspravljaju o funkciji daljinskog pokretanja privezka za ključeve — neki korisnici tvrde da njihov privezak i dalje može daljinski da pokrene auto, međutim većina korisnika na ovom razgovoru poseduje Toyotu koja je 2018. godište ili novija, što znači da i dalje mogu biti pokriveni besplatnom probnom verzijom.

Obično su funkcije koje se nalaze iza platnog zida poput ovih ograničene na brendove luksuznih automobila. 2018. godine, BMW je naterao vozače da plaćaju godišnju pretplatu za Apple Car Play — pored 300 dolara koje naplaćuje za instaliranje ove funkcije. Nemački proizvođač automobila je promenio svoje mišljenje oko ovoga nakon gotovo dve godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm

    14. decembar 2021 | 07:23

    Svake godine novo auto vozim, malo ko kupuje novo da bi ga vozao 10 god.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA