≫ 

Na celoj strani u Njujork Tajmsu optužio Teslu da tretira pojedine vozače kao "lutke za testiranje sudara"

Odgovarajući na oglas, Elon Mask je rekao da je Green Hills Software gomila smeća.

  • 1
Elon Musk, Ilon Mask Foto: Tanjug/AP

Jedan tehnološki direktor postavio je “oglas” na celoj stranici u Njujork Tajmsu u kojem napada Teslinu tehnologiju autonomne vožnje (FSD), opisavši je kao “najgori softver koji je ikada prodavala neka kompanija sa Fortune 500 liste”.

Den O’Daud, izvršni direktor kompanije Green Hills Software, rekao je da je stavio oglas pod okriljem The Dawn Project grupe, kao deo kampanje za zabranu FSD-a.

Oglas, objavljen u Tajmsu u nedelju, delimično je izgledao kao reklamni trik koji je osmišljen da skrene pažnju na O'Daudovu sopstvenu kompaniju. Green Hills je ranije ovog meseca rekao da se njihova tehnologija koristi za razvoj softvera za pomoć vozaču za potpuno električni BMV iX.

Odgovarajući na oglas, Elon Mask je rekao da je Green Hills Software gomila smeća.

Full Self-Driving ili FSD je kontroverzan, a kritičari kažu da je ime obmanjivajuće. To je opcioni dodatak, koji omogućava Tesli da automatski menja trake, ulazi i izlazi sa autoputeva, prepozna semafore, pa čak i da se parkira. Tesla poručuje vozačima da obrate punu pažnju dok koriste FSD, koji je još uvek u beta verziji, jer to ne čini automobil potpuno autonomnim.

“Nismo prijavili naše porodice da budu lutke za testiranje sudara zbog hiljada Teslinih automobila koji na javnim putevima koriste najgori softver koji je ikada prodavala jedna kompanija sa Fortune 500 liste”, navodi se u O’Daudovom “oglasu”.

FSD je pod nadzorom regulatora. Kalifornijsko odeljenje za motorna vozila kaže da preispituje svoje mišljenje da ne podvrgava FSD svojim propisima o autonomnim vozilima zbog “nedavnih ažuriranja softvera, video snimaka koji pokazuju opasnu upotrebu te tehnologije, otvorenih istraga Nacionalne administracije za bezbednost saobraćaja na autoputu i ​​mišljenja drugih stručnjaka”.

Mask je ranije ovog meseca najavio da će Tesla povećati cenu FSD-a sa 10.000 dolara na 12.000 dolara.

Video: Ilon Mask, biznismen i genije koji planira da pravi grad na Marsu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    19. januar 2022 | 18:45

    "optužio Teslu"- АМАН, оптужио је "Теслу"!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA