≫ 

Kraj za Citroen C1: Mali gradski Citroen se više neće proizvoditi

Iz Citroena navode da nemaju planove o direktnom nasledniku za C1 (bar kratkoročno) pa kupcima manjih vozila nude električni kvadricikl Ami i veći C3 supermini.

  • 3
Citroen C1 Foto: Citroen

Citroen je objavio kraj proizvodnje za svoj mali gradski model C1, nakon 17 godina proizvodnje (sve generacuje zajedno) i ukupno 1.2 miliona napravljenih primeraka.

Prema rečima francuskog proizvođača, ova odluka je doneta zbog "novih izazova mobilnosti" sa kojima se suočava segment mikro gradskih automobila, uz "veliku promenu u pogledu uslova saobraćaja u gradovima i ubrzanja energetske tranzicije".

Prva generacija Citroena C1 se pojavila 2005. godine, a u pitanju je bio jedan od tri bratska modela koji su pored C1 činili još i Peugeot 107 i Toyota Aygo. Druga generacija je predstavljena 2014., a onda je četiri godine kasnije saopšteno da će PSA Grupa i Toyota okončati zajedničku proizvodnju ovih modela u Češkoj, sa istekom njihovog životnog ciklusa, piše Autoblog.rs.

Citroen i Peugeot (sada deo Stellantisa) su odlučili da ne prave naslednike za svoje verzije, dok je Toyota odlučila da ide sasmostalno i već je predstavila novi Aygo X.

Iz Citroena navode da nemaju planove o direktnom nasledniku za C1 (bar kratkoročno) pa kupcima manjih vozila nude električni kvadricikl Ami i veći C3 supermini.

Video: Vozi Fiću 190 na sat, nešto spalo i oborilo saobraćajca: Ovo je Ljubiša kralj svih Balkanaca

(Telegraf.rs/Autoblog.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Batica203

    28. januar 2022 | 11:08

    Велика штета

  • Nenad Stajić

    31. januar 2022 | 07:29

    Ja ga vozim i neznam dali koje ovako auto može da bude izdržljiv kao C1 najbolje gradsko auto živeo C1👏👏👌👌

  • V8

    31. januar 2022 | 07:24

    Evo rasplakah se...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA