≫ 

Vozač Kie izvukao maksimum iz garancije: Vozio skoro milion kilometara i promenio devet motora

To je novi motor gotovo na svakih 100.000 kilometara

  • 9

Ne pristaje svaki kupac automobila na skupe dodatne garancije koje nude dileri. Većina ljudi ne želi dodatne troškove i smatraju da je garancija proizvođača dovoljna. Ponekad se, međutim – a ovo je jedan od onih trenutaka – pokaže da su dodatne garancije vredne svakog dinara.

Jedna takva decenijska garancija na Kia Sorentu iz 2012. istekla je prošle nedelje. Zahvaljujući objavi na Redditu od strane mehaničara u salonu gde je automobil servisiran, znamo da mu je njegov neograničen 10-godišnji ugovor o servisiranju omogućio vozaču da pređe skoro milion kilometara dok je navodno u tom procesu zamenio devet motora.

To je takođe samo vrh ledenog brega. Zahvaljujući obimnoj servisnoj evidenciji koju je vlasnik vodio, popravke urađene na Kiji koja je u proseku prelazila 107.000 kilometara godišnje su potpuno poznate i evidencija nije lepa.

Pre svega treba reći da mehaničar, koji objavio ovo na Redditu, kaže da je vozilo definitivno zlostavljano. On radi u prodajnom salonu samo nekoliko meseci, ali kaže da je čuo da je vozač "bukvalno sve vreme davao gas do daske". Činjenica da bi neko sa tako teškom nogom vodio tako detaljnu servisnu evidenciju izgleda čudno, ali kao što je ranije pomenuto, devet motora je samo početak.

Tokom godina, jadni Sorento je navodno, između ostalog, imao 203 promene ulja i promenio četiri menjača.

Nakon što mu je istekla garancija, vozač je odlučio da proda namučeno vozilo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Larva

    20. maj 2022 | 16:08

    I posle ga ovde kupi neko naš sa 175.000 km na satu i hvali se komšijama da mu je auto k'o čaša.

  • Oni

    20. maj 2022 | 16:05

    Dobro ga vozi kada pokida motor na 100,000km,ja presao sa mojim kolima preko 300,000km

  • A. P

    20. maj 2022 | 17:21

    Prestao sam sa motorom dci 19 trista sezdeset hiljada kilometara bez i jednog kvara na njemu, ali ja sam profesijonalac.Zao mije tu muku kada menja motore na sto hiljada kilometara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA