≫ 

Sledeće godine kraj za Renault Megane RS

Renault je doneo odluku da naredne godine okonča proizvodnju modela Megane RS i pošalje ga u istoriju

  • 3
Renault Mégane R.S. Trophy-R Foto: RenaultSport

Ovo nisu samo spekulacije jer je informaciju potvrio generalni menadžer Renaulta u Australiji Glen Sealy, koji je za australijski magazin Drive potvrdio da je odluka doneta zbog smanjenja potražnje za vozilima visokih performansi s konvencionalnim pogonom u ovom segmentu.

"Megane RS završava naredne godine. Trenutno ne mogu da kažem tačan datum, ali se proizvodnja definitivno neće nastaviti nakon naredne godine. Potražnja za snažnim hatchback modelima u Evropi slabi. Zamena bi mogao da bude električni automobil, što ima smisla", kaže Sealey.

Čitajući između redova, Renault verovatno radi na snažnijoj verziji modela Megane E-Tech koja bi imala snagu i performanse Megana RS. Trenutno najsnažniji Megane razvija 218KS i 300 Nm obrtnog momenta, a od 0 do 100 km/h ubrzava za 7,4 sekunde. Megane RS u Trophy verziji pokreće 1,8 litarski motor s turbopunjačem, koji isporučuje 300KS i 420 Nm obrtnog momenta, tako da mesta za poboljšanja ima.

Budućnost snažnih hatchback modela s motorima s unutrašnjim sagorevanjem je neizvesna, a očekuje se da će Renault predstaviti poslednju i brojčano ograničenu verziju modela kojom će ispratiti Megane RS u istoriju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rs driver

    5. oktobar 2022 | 19:53

    Nema veze , pravit ce ih vw , Honda ili netko drugi baterije nikad i nikako ne mogu zamenit kola ovog tipa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA